Dünya
  • 16.4.2007 14:57

TALİBAN'IN "CEP'TE VİRÜS VAR" SÖYLENTİSİ ORTALIĞI KARIŞTIRDI

Afgan yetkililer, Taliban militanlarını, cep telefonları vasıtasıyla öldürücü virüs yayıldığı söylentileri çıkarmakla suçladı.


Hafta sonunda ülkedeki 2 milyon cep telefonu kullanıcısı arasında hızla yayılan söylentiye göre, belli numara ve alan kodlarından gelen çağrılara cevap veren kişiler virüs kaparak ölümcül bir hastalığa yakalanıyor.


Bunun üzerine konuya ilişkin bir açıklama yapan İçişleri Bakanlığı, söylentilerin "saçma ve yersiz" olduğunu duyurdu. Bakanlık Sözcüsü Zemaray Beşari, bunun Taliban tarafından ülkede panik ortamı oluşturmak maksadıyla çıkarıldığını söyledi.
Öte yandan Afgan medyası, Pakistan Telekomünikasyon Kurumu Başkanı'nın açıklamalarından alıntı yaparak, böyle bir durumun "teknik veya bilimsel olarak mümkün olmadığını" yazdı.


Bu arada bazı cep telefonu kullanıcılarının söylentilere inandığı belirtiliyor. Başkent Kabil'de Muhammed Akter isimli bir şahıs, arkadaşının kendisini uyardığını söyleyerek, "Bazı numalarda virüs var. Telefona cevap verdiğiniz an kan yüzünüze, burnunuza ve kulaklarınıza sıçrayıp ölüyorsunuz" diye konuştu. Halkın yüzde 70'i yetersiz eğitim alan veya hiç eğitim almayan Afganistan'da daha önce de benzer söylentiler yayılmıştı. Bunlardan biri de, Taliban'ın düşmanlarını gülme krizine sokarak silah bırakmalarını sağlayan özel silahlara sahip olduğu şeklinde iddialardı.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 20:02

İLGİLİ HABERLER