Ekonomi
  • 31.7.2009 02:23

TAM 10 BİN KİŞİYE İŞ İMKANI!..

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, dün bir basın toplantısı düzenleyerek “Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyon Programı”nı açıkladı.

Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) ile ilişkilerinde mali işbirliği sürecinin neredeyse en önemli unsur olduğunu belirten Ergün, ancak Türkiye’nin AB fonlarından yararlanma düzeyinin bugüne kadar istenilen seviyede gerçekleşmediğini dile getirdi ve söz konusu proje paketiyle bu süreci tersine çevirecek bir adım attıklarını söyledi.

33 İLİ KAPSIYOR

Bu programın tamamlanmasıyla doğrudan 10 bin kişiye istihdam sağlanmasının hedeflendiği belirten Ergün, çalışmanın bütçe büyüklüğünün ise 146,8 milyon euro olduğunu, proje önerilerinin, hedef bölgede yer alan 43 ilin 33’ünü kapsadığını bildirdi.

Bu projelerin tamamlanmasıyla birlikte dolaylı olarak da 50 bin kişiye istihdam sağlanmasını öngördüklerini ifade eden Ergün, “Bu sürecin küresel rekabet ortamında firmalarımızın üretim maliyetlerinde, kapasitelerinde ve verimliliklerinde önemli değişimleri beraberinde getireceğine inanıyoruz” yorumunu yaptı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:00

İLGİLİ HABERLER