Tampon bölgede el bombası!..
SURİYE sınırındaki Kilis'te, Türkiye'ye geçmek isteyen Suriye uyruklu 2 kişi; minibüslerinde 2 el bombası ve 12 fişek ile yakalanınca gözaltına alındı.
Olay, dün akşam saatlerinde Öncüpınar Sınır Kapısı'nda meydana geldi. İddiaya göre, Türkiye tarafından geçmek isteyen 25 yaşındaki Suriye uyruklu S.H. yönetimindeki plakasız kapalı kasa minibüs, polisler tarafından tampon bölgede oluşturulan güvenlik noktasında durduruldu. Araç içerisinde arama yapan ekipler, menşei belli olmayan 2 el bombası ile 12 fişek ele geçirdi. Bomba ve fişeklere el koyan ekipler, sürücü S.H. ile minibüste bulunan A.D.'yi gözaltı aldı.
Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.
SINIR KAPISINDA GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTTIRILDI
Türkiye'ye geçmek isteyen Suriye uyruklu 2 kişinin içinde bulunduğu kapalı kasa minibüste 2 el bombası ele geçirilmesinin ardından Öncüpınar Sınır Kapısı'nda güvenlik önlemleri en üst düzeye çıkarıldı.
Gümrük Muhafaza Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Türkiye'ye geçmek isteyen Suriye uyruklu kişilerin bulunduğu araçları, tampon bölgede durdurarak arama yapıyor. Uzun namlulu tüfeklerle ve zırhlı araçlarla önlemlerini arttıran ekipler, uyuşturucu bulmak için eğitilen köpek 'Kozak' ile Suriyelilerin araç ve eşyalarının arasında patlayıcı ve uyuşturucu madde kontrolü yapıyor. X-Ray ve araç altı gözetleme cihazlarındaki kontrolün ardından olumsuzluğa rastlanmayan araçlar ile yayaların geçişine izin veriliyor. Ele geçirilen 2 el bombası ise incelemenin ardından Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı bomba imha uzmanı tarafından imha edildi.
Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:33