Spor
  • 23.7.2009 11:18

TANJU ÇOLAK'TAN 30 YAŞ TEPKİSİ

HÜSEYİN ÖĞÜT/ADANA

Kararın düşünülmeden ve plansızca alınan bir karar olduğunu söyleyen Tanju Çolak, "Bu çok yanlıştır. Fevkalade yanlıştır. Niçin, neye dayanarak böyle bir karar aldıklarını anlamış değilim. 30 yaşında sonra insan kasaba gidip, kıyma mı olsun, kuşbaşı mı olsun. Bu kararı hangi zihniyetle aldılar ben de merak ediyorum. Çok çirkin, yanlış bir uygulamadır" diye konuştu.

Futbol hayatının aslında 30 yaşından sonra başlayacağını belirten Çolak, Avrupa'da futbolcuların 40 yaşına kadar futbola devam ettiğini hatırlattı. Çolak, "Daha geçen gün Tugay Kerimoğlu ne dedi ? '39 yaşında futbolu bıraktım. Türkiye'de olsaydım 30 yaşında bırakacaktım' dedi.

Avrupada 30 yaşından sonra insanlara sahip çıkılıyor. Destek veriliyor. Daha çok kabul ediliyor. Ama tam tersi Türkiye'de 30 yaşından sonra futbol bırakılıyor ve öyle kapatılıyor. Bu uygulamayı yapanlarda problem var.

Çok yanlış bir karardır. Hangi örümcek kafalı böyle bir karar aldıysa ona da 'yuh' diyorum. 30 yaşında futbol mu bırakılır arkadaş. Nerede oynasın. Hamamda mı oynasın. Ayıptır" dedi. Çolak, futbolcuları sıkıntıya sokan bu kararın acil olarak çözümlenmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:08

İLGİLİ HABERLER