Spor
  • 14.5.2013 16:24

Taraftar cinayeti avrupa basınında!..

F.Bahçe taraftarı Burak Yıldırım'ın bıçaklanarak öldürülmesi, yabancı medya kuruluşlarında geniş yankı buldu. 


Hollanda’nın De Telegraaf gazetesi, “Türk gerilimi sonrası ölü” başlığıyla verdiği haberde, Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki ezeli rekabetin bir taraftarın hayatına mal olduğunu yazdı. Otobüs durağında bıçaklanan sarı-lacivert formalı 20 yaşındaki taraftarın hastanede hayatını kaybettiği bilgisi de haberde yer aldı.

Haberi, “Fenerbahçe taraftarı bıçaklandı, Galatasaray’ın kutlaması iptal oldu” başlığıyla veren AD gazetesi de maçtan sonra evine dönen yaşanan acı olayı anlattı. Fenerbahçe’nin internet sitesinde başsağlığı mesajının yayınlandığına vurgu yapan gazete, Galatasaray’ın şampiyonluk kutlamasını iptal ettiğine dikkati çekti.

Derbi maçında tansiyonun iyice yükseldiğine işaret edilen haberde, her iki takımdan birer oyuncunun kırmızı kartla oyun dışı kaldığı da anlatıldı.

“Fenerbahçe-Galatasaray maçından sonra bir ölü” başlığını kullanan Spits gazetesi ise derbi maçının sonuna kan bulaştığını yazdı. İki takımın 10′ar kişi tamamladığı maçı, 1-0 Fenerbahçe’nin kazandığı hatırlatılan haberde, buna rağmen Wesley Sneijder’in formasını giydiği Galatasaray’ın şampiyon olduğu belirtildi.

YUNAN MEDYASI DA DUYURDU

Spor haberleri ağırlıklı Yunan internet sitelerinde yer alan haberlerde Burak Yıldırım’ın öldürülmesi “trajedi” olarak tanımlanırken, maç sonunda yaşanan acı olayın, Fenerbahçe’nin 2-1′lik galibiyetine gölge düşürdüğü belirtildi.

“Onsports” adlı internet sitesindeki, “Şok: Türkiye’de bir taraftar bıçaklanarak öldürüldü” başlıklı haberde, Türkiye’nin de Yunanistan gibi futbolda şiddet olaylarının önüne geçemediği, Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin, 19 yaşındaki bir taraftarın bıçaklanarak öldürülmesiyle kana boyandığı ifade edildi.

“Woop” adlı spor ağırlıklı internet sitesi de Burak Yıldırım’ın fotoğrafına da yer verdiği haberinde, Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde yaşanan trajedinin 2-1′lik galibiyete gölge düşürdüğünü yazdı.

Burak Yıldırım’a yapılan bıçaklı saldırının, ne şekilde geliştiğine de yer verilen haberde, Fenerbahçe ve Galatasaray taraftarları arasında daha önce de şiddet olayları yaşandığı hatırlatıldı.

“Sport” adlı internet sitesi ise olayı, “Fenerbahçe-Galatasaray: 1 ölü” başlığı altında duyurduğu haberinde, derbinin saha içi ve saha dışında olaylı geçtiği belirtildi. Maç sırasında ve sonrasında çıkan olayların, çok üzücü bir şekilde sonuçlandığı kaydedilen haberde, Fenerbahçe yönetiminin, 2-1′lik galibiyeti Burak Yıldrım’ın anısına armağan ettiği belirtildi.

 

AMK

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:20

İLGİLİ HABERLER