Spor
  • 12.5.2013 22:20

Taraftarlardan taşlı bıçaklı kavga: 9 yaralı

PTT 1'inci Lig'de Adanaspor'un Manisaspor'a 2-1 mağlup olarak Play Off'a katılma şansını kaybetmesinin ardından, turuncu beyazlı taraftarlar hem stadyum, hem de kent merkezinde taşkınlık çıkardı.

Karşılaşmanın bitiş düdüğüyle birlikte öfkelenen Adanaspor taraftarları, 5 Ocak Stadı'nda oturdukları koltukları parçalayıp, sahaya fırlattı. Stat içerisinde polis taraftarlara müdahalede bulunmazken, fanatikler yönetimi istifaya çağırarak soyunma odasına yürümek istedi. Bu sırada güvenlik önlemi alan çevik kuvvet polisleri, öfkeli taraftarlara müdahale edip, dağıttı. Stat dışında devam eden olaylarda taraftarlar, güvenlik önlemi alan polis araçlarına taşlarla saldırdı. Atılan taşlardan 7 vatandaş hafif şekilde yaralanırken, 2 kişi de bıçaklanarak hastaneye kaldırıldı. Olaylara karıştığı tespit edilen 15 kişi de gözaltına alındı. Polis ekipleri, her iki kulübün futbolcularını geniş güvenlik önlemi altında stattan uzaklaştırdı.

Aynı saatler içerisinde oynanan Samsunspor - Adana Demirspor maçının da sona ermesiyle Play Off'a kalmaya hak kazanan Adana Demirspor'un taraftarları da stat çevresinde konvoya çıktı. Üzgün Adanaspor ve sevinçli Adana Demirspor taraftarlarını karşılaştırmamak için polisler büyük çaba gösterdi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:24

İLGİLİ HABERLER