Spor
  • 7.5.2013 10:08

Tarihi değiştiren adam!..

Galatasaray geçen sezon Selçuk İnan’ı aldı, yıldız oyuncu Cimbom’u üst üste 2. kez şampiyon yaptı. 

Manisa’da kendini gösterip, Trabzon’da iyice parlayan Selçuk ‘sarının’ yanına ‘laciverti’ değil ‘kırmızıyı’ seçti, Türk futbolunun seyri değişti.
Günümüz futbolunda bir futbolcunun bir takımın kaderini bu kadar değiştirdiğine şahit olmamıştık. Geçmişte Maradona’nın Napoli’de yaptığını Selçuk İnan adeta G.Saray’da tekrarlıyor. 18 yaşına basmadan keşfedilmesine rağmen ‘yıldız adayı’ seviyesini Trabzonspor’da teknik direktör Şenol Güneş’in yönetiminde aşan Selçuk İnan, Fatih Terim’in ellerinde bambaşka bir oyuncuya dönüştü. Selçuk İnan, Trabzonspor’daki asist özelliğine G.Saray’da gollerini de ekledi. Gitgide büyüyen futboluyla da Avrupa’nın sayılı orta saha oyuncularından biri haline geldi.

MÜTHİŞ RAKAMLAR

Selçuk’un süper futbolu istatistik kağıdını da doldurdu. G.Saray’a geçtiğimiz sezon 13 gol, 15 asistlik katkı yapan ‘maestro’ bu yıl da kaldığı yerden devam ediyor. Sezona formsuz başlayan Selçuk, partneri Melo’nun da aksamasıyla başlarda etkisini gösteremedi ama ardından öyle bir futbol oynamaya başladı ki yeşil çimler ağladı… Selçuk bu sezon 7 kez ağları sarsarken asist sayısı da 13’ü buldu. 2 sezon önce transferin gözdesiyken Ersun Yanal dahil futbol camiasından birçok ismin baskısına rağmen F.Bahçe yerine G.Saray’ı seçen Selçuk İnan, Türk futbolunun tarihini değiştirdi. Selçuk olağanüstü performansıyla, sarı-kırmızılı forma altında ikinci sezonunda ikinci şampiyonluğunu gördü.

 

AMK
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:35

İLGİLİ HABERLER