Spor
  • 19.3.2021 10:56

Tarihi yenilgi sonrası Jose Mourinho rakip oyuncuları alkışladı

Tarihi gecede inanılmaz skor! Mourinho için kabus, Hırvatlar için film gibi gece...

UEFA Avrupa Ligi'nde 2-0'ın rövanşında Tottenham'ı 3-0 mağlup ederek epik bir galibiyetle çeyrek final biletini cebine koyan Dinamo Zagreb, tarihi bir başarıya imza attı. Hapis cezası alan teknik direktörü 16 Mart'ta istifa eden Hırvat temsilcisinin yazdığı hikaye uzun yıllar hafızalardan çıkmayacak cinsten...

UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda Dinamo Zagreb, uzatmalara giden maçta Tottenham'ı 3-0 yenerek çeyrek finale yükseldi ve tarihi bir başarıya imza attı.

Hırvatistan temsilcisi Dinamo Zagreb, 2-0 kaybettiği mücadelenin rövanşında İngiliz ekibi Tottenham'ı konuk etti. Dinamo Zagreb, 62 ve 82. dakikalarda Mislav Orsic'in golleriyle normal süreyi 2-0 önde tamamlayarak maçı uzatmalara götürdü.

Karşılaşmanın 106. dakikasında bir kez daha sahneye çıkarak "hat-trick" yapan Mislav Orsic, takımına 3-0'lık galibiyeti getirdi. Tottenham'a karşı toplamda 3-2 üstünlük kuran Dinamo Zagreb, adını çeyrek finale yazdırdı.

MISLAV ORSIC TARİHE GEÇTİ

Tottenham karşısında 3 gol birden atarak tarihi zaferin mimarı olan Mislav Orsic, major Avrupa turnuvalarında İngiliz ekibine hat-trick yapma başarısı gösterebilen tarihteki ikinci isim oldu. Yetenekli oyuncu ayrıca, Dinamo Zagreb formasıyla bir İngiliz takımına karşı hat-trick yapan ilk futbolcu olarak da tarihe geçti.

MANCHESTER CITY'DEN SONRA TOTTENHAM...

Tottenham, Manchester City'nin 2016-17 sezonunda Monaco'ya elenmesinin ardından UEFA Avrupa Ligi ikinci turunda ilk maçını iki farklı kazanmasına rağmen rövanşta çeyrek finale yükselemeyen ilk İngiliz takımı oldu.

AVRUPA FUTBOLUNDA BİR İLK

Ayrıca tüm UEFA turnuvaları tarihinde ilk kez Tottenham ile Arsenal aynı gün mağlubiyet yaşadı. İngiliz ekibi Arsenal, sahasında Yunanistan temsilcisi Olympiakos'a 1-0 mağlup olmasına rağmen ilk maçın 3-1'lik avantajıyla adını çeyrek finale yazdırdı.

MOURINHO İÇİN KABUS GİBİ GECE

Dinamo Zagreb karşısında Avrupa kupaları kariyerindeki üçüncü üç farklı mağlubiyetini alan Jose Mourinho’nun bu yenilgilerinin ikisi, Tottenham (Mart 2020 vs RB Leipzig), biri Real Madrid’in (Nisan 2013 vs Borussia Dortmund) başındayken gelmişti.

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Portekiz teknik adam, "Orsic'in attığı golleri ben de, oyuncularım da izledik. Ne söyleyeceğimi bilmiyorum. Tek söyleyebileceğim şey, o golleri daha önce de gördüğüm. Oyuncularımı ona karşı özel olarak hazırlamıştım, onu tebrik ediyorum. İki takım arasındaki tutku farkı için üzgünüm. Takımım, sadece futbolun değil, hayatın da temellerini sahaya yansıtmadığı için üzgünüm. Bu temeller, işimize saygı duymak ve her şeyimizi vermek. Takımım, tekrar üstüne basarak söylüyorum benim takımım, bugün önemli bir maç oynuyormuş gibi görünmüyordu." ifadelerini kullandı.

RAKİP OYUNCULARI ALKIŞLADI

Deneyimli çalıştırıcı ayrıca mücadele sonrasında Dinamo Zagreb soyunma odasına giderek rakip oyuncuları alkışlayarak tebrik etti.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2021 11:00

İLGİLİ HABERLER