Gündem
  • 11.5.2021 18:12

Tataristan'da okulda 11 çocuğu katleden caniden şok eden videolu mesaj

Rusya’da okula silahlı saldırı: Çok sayıda ölü var

Rusya'nın Kazan bölgesinde iki saldırgan okulda ateş açtı. Saldırıda ilk belirlemelere göre 11 kişi hayatını kaybetti. Saldırıdan dakikalar önce paylaşım yapan saldırganlardan birinin kimliği ortaya çıktı.Rusya, salı sabahına Kazan kentindeki korkunç bir saldırı haberiyle uyandı…

Rus haber ajansı RIA Novosti, bölgedeki bir okula düzenlenen saldırıda ölü sayısının 11 olduğunu duyurdu. Yapılan ilk açıklamalarda bir öğretmen ve 8 öğrencinin yaşamını yitirdiğini ve toplam 9 kişinin öldüğü açıklanmıştı. Yetkililer ölü sayısının artmasından endişe ettiklerini duyurdu.

İKİNCİ SALDIRGAN ÖLÜ ELE GEÇİRİLDİ

Saldırganların eğitim kurumunu yaylım ateşine tuttuğu ve bir de patlama meydana geldiği belirtildi. Okuldaki öğrenciler tahliye edilirken, saldırganlardan birinin gözaltına  alındığı kaydedildi.Yetkililer iki saldırgan olduğunu açıklarken ikinci saldırganın ölü olarak ele geçirildiği duyuruldu.

SALDIRIDAN DAKİKALAR ÖNCE PAYLAŞIM

Öte yandan saldırganlardan birinin kimliği belirlendi. İlnaz Galyaviev isimli saldırganın saldırıdan bir saat önce bir paylaşım yaptığı ortaya çıktı. Galyaviev’in paylaşımında, “Bugün bir sürü biyolojik çöp imha edeceğim. Sonra da kendimi vuracağım” ifadelerini kullandığı belirlendi.

Saldırganın arkadaşlarının ifadelerine başvuran polisin edindiği bilgilerde, Galyaviev’in sürekli olarak ABD deki 11 Eylül 2001 terör saldırısı tarihinde doğmasıyla övündüğü belirtildi.

Öte yandan, Kazan’da tüm okullarda bugün eğitime ara verildiği bildirildi.

Tataristan'da okulda dehşet saçmıştı: Katliamcı gençten kan donduran paylaşım...

Katliamcı gençten kan donduran paylaşım...


 

Rusya'ya bağlı Tataristan'ın başkenti Kazan'da bir okula silahlı saldırı düzenlendi. 11 kişinin hayatını kaybettiği 32 kişinin de yaralandığı korkunç saldırıya ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı. Saldırıyı gerçekleştiren katliamcının sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar kan dondurdu.

Rusya'ya bağlı Tataristan'ın başkenti Kazan'da 11 kişinin ölümüne, 32 kişinin de yaralamasına neden olan saldırıda, saldırganlardan İlnaz Galyaviev, olaydan bir saat önce Telegram hesabından " Bugün bir sürü biyolojik çöp imha edeceğim. Sonra da kendimi vuracağım" paylaşımında bulunduğu ortaya çıktı.

SALDIRIDAN BİR SAAT ÖNCE KAN DONDURAN PAYLAŞIM

Saldırganlardan İlnaz Galyaviev, saldırıdan yaklaşık bir saat önce sosyal medya platformu Telegram'dan yaptığı paylaşımda," Bugün bir sürü biyolojik çöp imha edeceğim. Sonra da kendimi vuracağım" ifadelerini kullandığı ortaya çıktı.

KAZAN'DA TÜM OKULLARDA BUGÜN EĞİTİME ARA VERİLDİĞİ BİLDİRİLDİ

Saldırganların arkadaşlarının ifadelerine başvuran polisin edindiği bilgilerde, saldırgan Galyaviev'in sürekli olarak, ABD 'deki 11 Eylül 2001 terör saldırısı tarihinde doğmasıyla övündüğü belirtildi. Arkadaşları saldırgan İlnaz Galyaviev'in saldıryı işleyebileceklerine ihtimal vermediklerini ifade etti. Öte yandan, Kazan'da tüm okullarda bugün eğitime ara verildiği bildirildi.

Güncellenme Tarihi : 11.5.2021 17:37

İLGİLİ HABERLER