Tayyip Erdoğan'dan kritik mesajlar
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Kızılcahamam kampının kapanışında konuşuyor. Erdoğan konuşmasında, "Türkiye IMF defterini tekrar açmamak üzere kapatmıştır.
İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:
Burada MHP'nin af teklifini de değerlendiren Başkan Erdoğan şunları söyledi:
"Affı çıkartıp ne kadar siyasi rant elde ederiz. Biz böyle bir şey elde edemeyiz. Geçmişte gördük. Raşşan affında gördük. Biz böyle bir şey yapamayız.
Biz talimatımızı başta Adalet Bakanı'na talimatımızı verdik.
Efendim cezaevleri dolmuş. Cezaevlerini boşaltmak için af çıkarılmaz. O zaman adama sorarlar cezaevlerini niye yaptınız.
Anlık ayak üstü düzenlemelerle bu iş olmaz."
AK Parti medeniyetimizin ve tarihimizin kendine yüklediği bu büyük davayı hep ileriye taşımayı başarmıştır.
Biz ne rütbe ne mal derdine düşmeden mukaddes yükün hamalı olmaya talip bir kadroyuz.
Toplantımızın sloganında ne diyoruz tevazu ve samimiyetle ve gayretle önce millet önce memleket.
Bir kez daha büyük AK Parti ailesinin her bir ferdine davamıza sadakatli için teşekkür ediyorum.
İnsanlar gibi ülkeler ve partiler de sınamalara maruz kalırlar. Gün oldu sokaklarımızı karıştırmak istediler. FETÖ ihanet şebekesini kullanarak ülkemizi işgal etmek istediler.
Bizim sıkıntımız her hangi bir konudaki yanlışımızın ifadesi edilmesi değil.
Biz, en kritik dönemlerde düşmanlarımızın safında yer alanlardan, onların bize yönelmiş siyasi ve ekonomik silahlarına adeta cephane taşıyanlardan mustaribiz.
Bizi üzüntüye gark eden zihniyetin en büyük temsilcisi anamuhalefet partisi CHP'dir. Gezi olaylarında vandallarla mücadele ediyoruz, CHP’yi onların yanında görüyoruz. FETÖ ile mücadele ediyoruz. CHP’yi, onların yanında görüyoruz.
Şansıma ak parti hükümetlerinin en çok gurur duyduğumu icraatları sorulsa, ülkemizi IMF boyunduruğundan kurtarmamız olur.
Türkiye 1960 darbesinin ardından IMF'nin eline düşmüş ve ak parti dönemine kadar kurtulamamıştır. IMF le yaptığımız 19 antlaşmadan Türkiye'nin ne kazandığını bilemiyoruz ama çok büyük siyasi kayıplar yaşamıştır.
Türkiye IMF’nin yardımına ihtiyaç duyacağı seviyeden çok ama çok uzaktadır. Ekonomik göstergelerimizin diğer ülkelerle karşılaştırıldığında çok iyi konumdadır.
Türkiye IMF defterini tekrar açmamak üzere kapatmıştır.
Türkiye’nin IMF ile yolunun kesişmesi söz konusu değildir. Türkiye IMF defterini tekrar açmamak üzere kapatmıştır. Bu açık gerçeklere rağmen IMF konuşundun gündeme gelmesinin nedenlerini çok iyi biliyoruz ama başaramayacaklar.
Ve şu anda güneyimizde Amerika’nın kokartlı askerleri PKK ve YPG ile kol kola. Peki bunlar kimle kol kola CHP ile HDP ile kol kola.