Gündem
  • 30.3.2012 17:02

"TBMM postmodern bir diktatörün vesayeti altında"

Kart, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in, Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda üzerine düşen görevi yapmadığını, edilgen ve sorumluluk almaktan kaçınan bir tavır sergilediğini iddia etti.
     Kart, Çiçek'in tutuklu milletvekillerini ziyaret etmediğini, Bağımsız Mardin Milletvekili Ahmet Türk'e yönelik saldırıya karşı seyirci kaldığını, Genel Kurul'da İçtüzük görüşmelerinde görevini yapmadığını ve zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran teklifin komisyon görüşmelerinde yaşanılanlara müdahalede bulunmadığını ileri sürdü. TBMM'nin ''postmodern bir diktatörün vesayeti altında kaldığını'' savunan Kart, bütün bunlara rağmen Çiçek'in, görevinin gereğini yapmadığını iddia etti. Kart, bu durumda Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun sürdürülebilirliği konusunda kaygılı olduklarını söyledi.
     Kart ayrıca, AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Sükür'ün, bir televizyonda yorumculuk yapması için TBMM Genel Sekreterliği'nden izin almadığını belirterek, ''Demek ki Başbakan'dan izin almış. Başbakan Meclis'in üstünde mi- Aslında okyanus ötesinden icazet aldığı anlaşılıyor'' dedi.
     CHP İzmir Milletvekili Rıza Türmen de Uzlaşma Komisyonu'nda güven ortamı oluşturulması gerektiğini, ancak Meclis Başkanı Çiçek'in, AK Parti'nin dayatmacı politikasının bir parçası olması halinde bunun sağlanamayacağını ileri sürdü.

 

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 19:12

İLGİLİ HABERLER