TBMM'DE BU HAFTA
ANKARA - Cumhurbaşkanı seçim süreci ve Anayasa değişiklikleriyle yoğun günler geçiren TBMM, bu hafta da gündemindeki önemli konular için mesai yapacak.TBMM Genel Kurulunda ele alınacak önemli düzenlemeler arasında; Konut Edindirme Yardımı (KEY) ve 17 ile üniversite kurulmasını öngören tasarılar bulunuyor.
Genel Kurulda, 15 Mayıs Salı günü, görüşmeleri yarım kalan Ziraat Bankası ile tarım kredi kooperatiflerinden grup kredisi alanların, borçlarını 31 Aralık 2007 tarihine kadar ödemeleri halinde müteselsilen kefaletlerini ortadan kaldıran kanun teklifine devam edilecek. Tümü üzerindeki görüşmeler tamamlanan teklif, 5 maddeden oluşuyor.
Konut Edindirme Yardımında (KEY) biriken kesintilerin hak sahiplerine ödenmesini öngören tasarı da bu hafta Genel Kurulda ele alınacak.
Uluslararası sözleşmelerin yanı sıra 17 ile üniversite kurulmasını öngören yasa tasarısının da bu hafta yasalaşması bekleniyor.
TBMM Başkanı Bülent Arınç, salı günü toplanacak Türkçedeki Bozulma ve Yabancılaşmanın Araştırılması, Türkçenin Korunması ve Etkin Kullanımı için Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırma Komisyonuna bilgi verecek.
TBMM'deki ihtisas komisyonları da gündemlerindeki tasarı ve teklifleri görüşecek.
Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu, 15 Mayıs Salı günü, yeni kurulan üniversitelere kurucu rektör atamasıyla ilgili yasa teklifini görüşecek. Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 19:14