Gündem
  • 10.5.2021 21:34

TBMM'den katil İsrail'e ortak kınama

TBMM'den İsrail'e ortak kınama

AK Parti, CHP, MHP, İyi Parti, HDP taslak metin hazırladı.

İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarının ardından Gazze'de masum sivillerin hayatını kaybetmesi sonrası Meclis'ten ortak kınama mesajı geldi. AK Parti, MHP, CHP, İYİ Parti ve HDP ortak bir kınama mesajı konusunda anlaştı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde grubu bulunan 5 parti, ortak bildiriyle İsrail'i kınadı. AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti ve HDP tarafından hazırlanan ortak metinde, "Bu zulmü ve hukuk tanımazlığı şiddetle kınıyoruz" denildi.

AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti ve HDP tarafından hazırlanan ortak metinde şu ifadeler yer aldı:

"İsrail'in, Kudüs'te sivil ve savunmasız Filistin halkına yönelik uyguladığı şiddet, baskıcı politikaları ve ibadet özgürlüğünü engellemeye yönelik girişimleri, Ramazan Bayramı'nın hemen arifesinde vahim bir boyut kazanmıştır. Mukaddes mekân Mescid-i Aksa ve çevresinde, İsrail güvenlik güçleri tarafından gaz, plastik mermi ve ses bombalarıyla gerçekleştirilen menfur saldırılar, bebek ve çocuklar dâhil çok sayıda masum Filistinlinin yaralanmasına sebep olmuştur. Türkiye Büyük Millet Meclisi olarak bu zulmü ve hukuk tanımazlığı şiddetle kınıyoruz.

Güncellenme Tarihi : 10.5.2021 21:19

İLGİLİ HABERLER