Gündem
  • 21.11.2013 23:46

TBMM'ye aday adayı istilası

Aday adaylarının 'istilasına' uğrayan Meclis, bugün ve dün 'yarım mesai' yapmak zorunda kaldı

ANKARA–  Ak Parti 'li milletvekilleri, aday adaylarıyla ilgilenmek için Genel Kurul’a girmeyince karar yeter sayısı sağlanamadı.

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) takvimine göre, 1 Aralık tarihine kadar aday adaylarının bildirilmesi gerekiyor. Ak Parti ise önümüzdeki hafta göstereceği adayları açıklamayı planlıyor. Aday olmak için yarışan aday adayları, özellikle bu hafta milletvekillerini ‘yakın markaja’ aldı. Dün muhalefet, iktidar milletvekillerinin Genel Kurul’a girmemesi üzerine karar yeter sayısının aranması talebinde bulundu. Yapılan üç oylamada da karar yeter sayısı bulunamayınca birleşim saat 16.00’da kapandı. Bugün de benzer bir olay yaşandı. Muhalefet akşam saatlerinde 184 olan karar yeter sayısının olup olmadığının tespiti için yoklama istedi. Yapılan yoklama sonucunda Genel Kurul’da 182 milletvekilinin bulunduğu belirlendi. Bunun üzerine birleşim gelecek hafta Salı günü toplanmak üzere saat 17.00’da kapandı.

Üst üste iki gün Genel Kurul’un ‘yarım’ çalışması Ak Parti’yi harekete geçirdi. Ak Parti Grup Başkanvekilleri bir toplantı yaparak, sorunu çözüm aradı.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 10:09

İLGİLİ HABERLER