
TBMM'YE ÖLÜM ORUCU ZİYARETİ!..
265 gündür ölüm orucunda olan avukat Behiç Aşçı’nın bu eylemini sona erdirmesi için girişimlerde bulunan İstanbul Barosu’na kayıtlı bir grup avukat, TBMM Başkanvekili İsmail Alptekin’i ziyaret etti.Heyet adına konuşan avukat Kemal Aytaç, "Burası Meclis, milletin vekilleri burada, konu da toplumun, milletin meselesi. Asıl mesele cezaevlerindeki tecrit sorunu. Cezaevlerinde insani muamele yapılmadığını iddia ediyoruz. 122 kişinin öldüğü ölüm orucunda 123 olmasın. Basit, küçük bir adımın bu sorunu ortadan kaldıracağına inanıyoruz" dedi.
ÇİÇEK’E TEPKİ
Avukat Aytaç, Alptekin’e, cezaevlerindeki koşulları anlatan CD, mektup ve sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporlardan oluşan bir dosya getirdiklerini de belirtti.
Söz konusu raporlarda, cezaevlerindeki tecritin insan haklarına aykırı olduğunun anlatıldığını ifade eden Aytaç, Adalet Bakanı Cemil Çiçek’in "tecrit yoktur" şeklinde açıklama yaptığını belirterek, tepki gösterdi. Aytaç, "Bu kadar kurum tecrit var derken, Çiçek yok diyor" dedi.
ARINÇ ZİYARET EDECEK
Alptekin ise, Arınç’ın, bir yakının rahatsızlığı nedeniyle acil olarak İstanbul’a gitmesi gerektiğini, bu yüzden kabule katılamadığını aktardı. Arınç’ın, Behiç Aşçı ve ailesini ziyaret edeceğini söyleyen Alptekin, avukatların Bakan Çiçek’e yönelik eleştirilerini ise, "Müzakere yoluyla, iyi yönden baktıktan sonra çözülmeyecek mesele yoktur" diye yanıtladı.
HUKUK ZEMİNİ İÇİNDE ÇÖZÜLECEK
Alptekin, Behiç Aşçı’dan "memleketin evladı" diye bahsederken, "Meseleye kutsal yaşam hakkı olarak bakıyoruz. İnsanların yaşam hakkının korunması konusunda mücadele verilmeli. İşin bir yerde noktalanması lazım. Türkiye hukuk devleti. Demokratik parlamenter sistem işliyor. Hukuk zemini içinde, hükümet nezdinde, sivil toplum örgütleri, barolar ve insani kuruluşlar nezdinde gerekli çalışmalar yapılacak. Tasarı ve çalışmalar var. Bu mesele insani şartlar içinde sonuçlandırılmalı" dedi.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 23:21