ALİ ULURASBA
ANKARA (İHA) - TBMM Genel Sekreterliği İdari Teşkilatı''nda, yasama hizmetlerinde çalıştırılmak üzere, yarışma ve yeterlik sınavıyla 28 Uzman Yardımcısı alınacak.
Uzman Yardımcılığı sınavının yazılı kısmı, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezince ve (A) grubu kadrolar için 2005 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı ile yapılacak. Kamu Personeli Seçme Sınavı puan türleri ve kadro sayısı KPSSP24 2, KPSSP31 2, KPSSP34 2, KPSSP35 1, KPSSP37 4, KPSSP47 1, KPSSP48 3, KPSSP56 1, KPSSP97 6, KPSSP98 2, KPSSP112 4, şekilde bu puan türleri 2005-KPSS kılavuzunda yer alacak. Yazılı sınavda başarılı olan adaylar, ayrıca TBMM tarafından yapılacak sözlü sınav ve mülakata alınacak.
Başvuracaklarda, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu''nun 48. maddesinde belirtilen şartları taşımaları, en az 4 yıl süreyle eğitim veren fakülte ve yüksek okulların Hukuk, İktisat, İşletme, Maliye, Siyaset Bilimi, Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, İstatistik bölümlerinden ve bu bölümlere denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt içi ve yurt dışındaki yüksek öğretim programlarının birinden mezun olmaları, askerlikle ilişkisi bulunmaları (Askerlik hizmetini yapmış veya sınav tarihinde erteletmiş olmak), sınav tarihinde askerliğini yapmayanlar için 30, askerliğini yapmış olanlar için 32 yaşını doldurmamış olmaları (Bayan adaylar için 30 yaşını doldurmamış olmak şartı esas alınacak), kurum içinden sınava katılacaklar için 33, doktora derecesine sahip olmaları için de 35 yaşını geçmemiş olmak), görevini devamlı yapmasına engel olabilecek, herhangi bir vücut veya akıl hastalığı veya sürekli bir hastalığı bulunmaları, (Sözlü sınav ve mülakata katılmaya hak kazanan adaylardan tam teşekküllü Devlet Hastaneleri''nden alacakları sağlık kurulu raporu istenilecek) gerekiyor.
SÖZLÜ SINAV VE MÜLAKAT
KPSS Sınavı''na katılma şartlarını taşıyanlardan Uzman Yardımcılığı sözlü sınav ve mülakatına çağırılacak adayların, 2005 yılı (A) grubu kadrolar için Kamu Personel Seçme Sınavı sonucunda yukarıda belirtilen puan türlerinden, ağırlıklı standart puanı 100 üzerinden 70 ve daha yüksek puan almış olmaları, 2005 yılı (A) grubu kadrolar için KPSS yabancı dil testinde (İngilizce, Almanca, Fransızca) en az yüzde 70 soruya doğru cevap vermiş olmaları veya Kamu Personeli Yabancı Dil Sınavı''ndan en az 70 puan almış olmaları (C düzeyi) veya TOEFL sınavından en az 193 (yeni) ya da 523 (eski) puan almış olmaları gerekiyor.
Bu şartları taşıyan adaylardan, en yüksek puan alan adaydan başlayarak, bu ilanın (I) maddesinde belirtilen kadronun 4 katı aday sözlü sınav ve mülakata çağırılacak.
2005 yılı (A) grubu kadrolar için yapılacak KPSS sınavı sonucunda, 100 üzerinden 70 ve daha yüksek puan alarak başarılı olan adaylardan kurumundan görev talebinde bulunanlar, 2005 yılı (A) grubu kadrolar için KPSS sonuçlarının, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi''nce açıklandığı tarihi takip eden 30 gün içinde (30. gün dahil), özgeçmişlerini belirtir bir dilekçe, 2005 yılı KPSS Sınav Sonuç Belgesi ve yabancı dil şartını taşıdıklarını belirtir yabancı dil sınav sonuç belgesiyle birlikte TBMM Personel ve Özlük İşleri Müdürlüğü''ne şahsen başvuracaklar.
Sözlü sınav ve mülakat için yapılacak başvurularda, gerçeğe aykırı beyanda bulunanlarla gerçeğe aykırı belge ibraz edenlerin tespit edilmesi halinde, başvuruları kabul edilmeyecek, daha sonra bu durumları tespit edilenler, sözlü sınav ve mülakata girip başarılı olsalar bile sınavları geçersiz sayılacak ve göreve alınmayacak. Göreve alınmış olanların işlemleri iptal edilerek görevlerine son verilecek.
Adaylar ayrıntılı bilgileri www.tbmm.gov.tr adresinden edinebilecek.
Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 12:12