Tecavüz örtbası için 7 milyon dolar ödemişler

1 dk okuma
Tecavüz örtbası için 7 milyon dolar ödemişler

Hızlı Özet

Bu krizi yönetmesi için de ABD eski başkanı Barack Obama’nın Ulusal Güvenlik Danışmanı Nick Shapiro tutuldu. Airbnb, tecavüz mağduru kadına 7 milyon dolar sus payı ödedi. Lee polise teslim edildi. Turistin annesi New York’a getirildi ve psikolojik destek verildi.






Dünyanın dört bir yanında ev kiralama hizmeti veren Airbnb’nin NewYork’ta kiraladığı dairede tecavüze uğrayan turiste susması için 7 milyon dolar ödediği ortaya çıktı!Avustralyalı 29 yaşındaki bir kadın turist, ABD’nin New York kentinde arkadaşlarıyla Airbnb uygulaması üzerinden ev kiraladı. Evin anahtarını sokaktaki bir dükkandan teslim aldılar.



O dükkanın sahibi Junior Lee (24), gece yarısı arkadaşlarından önce eve dönen kadını bıçak zoruyla korkuttu ve tecavüz etti. Çünkü daha önceden anahtarın kopyasını yaptırmış ve kiracılar dışarıdayken eve girip banyoya saklanmıştı. Bloomberg’ün haberine göre olay 2015’te yaşandı.



 




Skandal ortaya çıktı Tecavüz örtbası için 7 milyon dolar ödemişler



50 MİLYON DOLARLIK RÜŞVET



Bu krizi yönetmesi için de ABD eski başkanı Barack Obama’nın Ulusal Güvenlik Danışmanı Nick Shapiro tutuldu. Airbnb, tecavüz mağduru kadına 7 milyon dolar sus payı ödedi. Lee polise teslim edildi. Turistin annesi New York’a getirildi ve psikolojik destek verildi.



Bu, Airbnb evlerinde yaşanan ilk skandal değil. Airbnb’nin bu tür olayları örtbas etmek için 100 kişilik bir ‘kara kutu ekibi’ kurduğu ortaya çıktı. Bu ekip, olay yeri ve delil temizliği yapıyor. Olayların duyulmaması için yılda 50 milyon dolar harcıyor.



2018 yılında ABD’li Carla Stefaniak, Kosta Rika’da kiraladığı evde cinayete kurban gitti.



2019 yılında ise California’da parti için tutulan evde beş kişi vurularak öldürüldü.




Bu haber 1009 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bakan Gürlek: Yazıcıoğlu soruşturmasında FETÖ’nün karanlık izleri var
Asayiş

Bakan Gürlek: Yazıcıoğlu soruşturmasında FETÖ’nün karanlık izleri var

Adalet Bakanı Akın Gürlek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin yürütülen soruşturma ile ilgili 19 kişinin tutuklandığını, 8 kişi hakkında ise adli kontrol kararı verildiğini duyurdu. Bakan Gürlek, "Soruşturmanın ucu nereye uzanırsa uzansın, devletimiz hukuk içinde sonuna kadar gidecektir. Hiçbir şüphenin cevapsız bırakılmasına, hiçbir örgütlü yapının milletimizin adalet beklentisinin önüne geçmesine müsaade edilmeyecektir." ifadelerini kullandı.

Habervitrini14765 Görüntüleme
Haluk Levent’ten ‘borç ilişkisi’ kılıfı! 90 milyon TL iddiasına 'Yalan' dedi
Asayiş

Haluk Levent’ten ‘borç ilişkisi’ kılıfı! 90 milyon TL iddiasına 'Yalan' dedi

Vatandaşların depremzedeler için yaptığı bağışları kumar masalarında heba eden, milyonlarca lirayı bahiste kaybeden, "Borsada işlem yapmak gibi pis bir zaafım var" diyerek kendini savunan AHBAP Derneği Başkanı Haluk Levent, Sevda Kurt’un ‘Evlilik vaadi ile kandırıldım’ iddiasına cevap verdi. 2 belge paylaşan Levent, aralarındakinin borç ilişkisi olduğunu öne sürerek “MASAK raporları bunu doğrulamakta” dedi.

Habervitrini12199 Görüntüleme
Narin Güran davasında Yargıtay'dan Nevzat Bahtiyar hakkında karar!
Asayiş

Narin Güran davasında Yargıtay'dan Nevzat Bahtiyar hakkında karar!

Narin Güran cinayetinde 17 yıl hapis cezasına çarptırılan Nevzat Bahtiyar dosyasında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı görüşünü açıkladı. Hazırlanan tebliğnamede, Bahtiyar'a verilen cezanın hukuka uygun olduğu belirtilerek hükmün onanması istendi.

Habervitrini14471 Görüntüleme
Muhsin Yazıcıoğlu dosyasında tutuklanan albay ve eşinin ifadeleri ortaya çıktı
Asayiş

Muhsin Yazıcıoğlu dosyasında tutuklanan albay ve eşinin ifadeleri ortaya çıktı

BBP Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin soruşturmada tutuklanan emekli albay Ali Armağan ile eşi Şerife Armağan'ın ifadeleri ortaya çıktı. Armağan, kaza günü uçuşuna ilişkin iddiaları reddederken, Adil Öksüz ve Kemal Batmaz'la bağlantısı olduğu yönündeki suçlamaları da kabul etmedi.

Habervitrini11817 Görüntüleme