Asayiş
  • 14.11.2007 20:15

TECAVÜZCÜ KATİLİ KÖR EDEN MAHKUMA ARKADAŞLARI SİGARA YOLLADI

İZMİR Eşefpaşa'da diş hekimi Zekiye Gökşin'i, muayanehanesinde, tecavüz edip boğarak öldürdüğü iddiasıyla ağırlaştırılmış ömür boyu hapse çarptırılan Alpaslan Efe'nin 2 Nolu F Tipi Cezaevi'nde, kendisine turşu ikram eden A.Z.'nin, turşusunu beğenmeyince çıkan kavgada kör olduğu ortaya çıktı. A.Z., hakkında ömür boyu hapis cezası istemiyle açılan dava başlarken, iki gözü kör olan Alpaslan Efe, duruşma salonuna iki jandarmanın yardımıyla getirildi.
      Olay, geçen 11 Eylül'de İzmir 2 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda meydana geldi. Diş Hekimi Zekiye Gökşin'i öldürmekten, avukat A.A.A.'nın para ve ziynet eşyasını gasptan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Alpaslan Efe, tek kişilik özel koğuşa kondu. Efe, yan tarafındaki koğuşta yatan birçok suçtan sabıkalı A.Z. ile aynı havalandırmayı kullandı. İddiaya göre Efe, kendisine turşu ikram eden A.Z.'ye turşuyu beğenmediğini söyleyince havalandırma bölümünde kavga çıktı. A.Z., ucu sivriltilmiş yemek kaşığı ile Alpaslan Efe'ye saldırdı. İki gözü ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan Efe, Yeşilyurt Devlet Hastanesi mahkumlar koğuşuna kaldırıldı. Burada tedavisi yapılan Alpaslan Efe ölümden dönerken, iki gözünün ise kör olduğu anlaşıldı.
     
     ‘BUNLARA CEZAEVİNDE YER YOK’
      A.Z., hakkında ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ten ömür boyu, ‘cezaevinde silah niteliğinde yasak eşya bulundurmak’ suçundan 5 yıl hapis cezası istemiyle açılan dava, İzmir 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı. Duruşmaya iki jandarma erinin kollarına girerek getirilen Alpaslan Efe, sanıktan şikayetçi olduğunu söyledi. A.Z. duruşmada şunları söyledi:
      “Koğuşlarımız Alpaslan ile yan yanaydı. Hangi suçtan yattığını bilmiyordum. Yattığı suçu öğrenince onu öldürmeyi kafaya taktım. Bu tür suç işleyenlere cezaevinde yer yoktur. Kendi elimle hazırladığım turşuyu verdim. Bana küfürlü laf etti. Zaten kinim vardı. Bana jiletle saldırdı. Ben de boğuşma sırasında jileti elinden aldım. Daha önceden hazırladığım kesici aletle rastgele vurmaya başladım. Amacım onu öldürmekti. Kesici aleti iki gözüne de sapladım. Benim hayatım zaten cezaevinde geçiyor. 18 yıldır cezaevinde yatıyorum. Gelip elimden almasalardı şimdi ölmüş olacaktı. Bu olaydan sonra, diğer hükümlüler bana çay, şeker ve sigara gönderdi. Hepsinden Allah razı olsun. Bu tür suç işleyenler yüzünden af çıkmıyor. Cezasını buldu.'' Alpaslan Efe, ise “Güzel bir arkadaşlığımız vardı. Neden saldırdığını da bilmiyorum. İki gözüm de görmüyor'' dedi. Duruşma eksik evrakın tamamlanması için ertelendi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 15:40

İLGİLİ HABERLER