Asayiş
  • 25.5.2004 02:55

TECAVÜZCÜSÜNÜ ÖLDÜREN KADIN SUÇU EŞİNE ATINCA ADAM MAHKEME FERYAT ETTİ : BİR DAHA BU KADININ KOYNUNA GİRMEM

Kendisine tecavüz eden Yaşar Bağ’ı öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan Emine Meriç ve eşi Erdem Meriç mahkemede suçu birbirlerinin üzerine attı.

SAMSUN Yeniköy’de 11 ay önce meydana gelen olayda, Emine Meriç kendisine tecavüz ettiğini iddia ederek şikayetçi olduğu Yaşar Bağ’ı tabancayla vurarak öldürdüğü gerekçesiyle tutuklandı. Samsun 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmalarda cinayeti kendisinin işlediğini söyleyen Emine Meriç, 10 ay sonra ifade değiştirerek Bağ’ı eşi Erdem Meriç’in öldürdüğünü ileri sürdü. Bu ifade üzerine tutuksuz yargılanan Erdem Meriç de tutuklanarak cezaevine gönderildi.

BUNDAN KORKULUR

24’er yıl ağır hapis cezası istemiyle yargılanan karı-koca son duruşmada da birbirlerini suçladı. Erdem Meriç savunmasında, ‘Ben Yaşar ile konuşurken, Emine ateş etti. Kendisine tecavüz ettiği için onu öldürmek istedi. Şimdi de beni suçluyor. Bu kadından korkulur. Ondan ayrılacağım. Cezaevinden çıkarsa beni de öldürür. Bu kadının koynuna ben nasıl girerim’ diye konuştu.

YALAN SÖYLEDİM

Emine Meriç ise ilk duruşmalarda mahkemeye yalan söylediğini belirterek, ‘Ben önlerinden giderken, Erdem ile Yaşar arkadan konuşarak geliyordu. Birden silah patladı. Geriye dönüp baktığımda eşim Yaşar’ı vurmuştu. Sonra da, ‘Sen hamilesin. Sana tecavüz etmişti. Az ceza alırsın’ diyerek bana baskı kurup suçu üzerime almamı istedi. Çocuklarımdan ayrılmamak için kabul ettim. Ancak, şimdi pişmanım’ dedi. 

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:16

İLGİLİ HABERLER