Sağlık
  • 23.7.2021 10:46

Tek kurtuluş yolumuz aşı olmak

Kalabalık tatiller, Delta kabusu ve artan vakalar nedeniyle başta Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Bilim kurulu üyeleri olmak üzere uzmanlar peşpeşe aşı uyarıları yapmaya devam ediyor. Akit’e konuşan Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. İlhami Çelik ile Pendik Devlet Hastanesi Başhekimi Salih Çalık, yeni dalgaların yaşanmaması ve salgından kurtuluş için tek çarenin aşı olduğunu söyledi.

Koronavirüsle mücadelede zafer için uzmanlar her gün vatandaşlara aşı uyarısını yapmaya devam ediyor. Akit aracılığıyla vatandaşlara seslenen Pendik Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Salih Çalık, "Biz sağlık çalışanları olarak üç doz aşımızı da yaptırdık. Çok şükür bugüne kadar ne ailemde ne de kendimde herhangi bir yan etki hissetmedim. Zaten bu salgından kurtulmak için aşıdan başka yol da yok” dedi.

Pandemi sürecinde yaşanan ekonomik sıkıntılara da değinen Çalık, "İş yerleri kapandı, insanlar işsiz kaldı, sokağa çıkmamız bile yasaklandı. Hayatımızın artık normale dönmesi gerekiyor. Dördüncü ve beşincileri dalgaları yaşamamak ve hayatımızın normale dönebilmesi için herkesin aşısını olması gerekiyor” diye konuştu.

Sosyal medyadaki bilgi kirliliğine dikkat çeken Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. İlhami Çelik ise, vatandaşların komplo teorilerine değil bilim adamlarına inanması gerektiğini söyledi. Çelik, "Bazı kesimler için sosyal medyada aşıya ilişkin yayılan dayanaksız bilgilere inanmak, hayatını bilime adayan insanlara inanmaktan daha kolay geliyor. Aşı karşıtlığı yaparak kargaşa peşinde koşanların iddiaları, bilimin gerçek verilerinin milyonda birini bile karşılamıyor. Vatandaşlarımız bilgi çöplüğüne değil, bilim insanlarına güvenmeli. Aşılama koronavirüsle mücadeledeki en önemli silah” dedi.

Güncellenme Tarihi : 23.7.2021 10:47

İLGİLİ HABERLER