Spor
  • 10.8.2012 00:48

Tekvandonun prensi altını kaptı!..

Tekvandonun prensi olarak anılan milli tekvandocumuz Servet Tazegül İranlı Motamed Bagheri ile yaptığı final karşılaşmasından galip ayrılarak Londra 2012'de ilk altın madalyamızı aldı...

2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda ülkemizi tekvandoda temsil eden Avrupa ve Dünya Şampiyonu milli tekvandocumuz Servet Tazegül, finalde İranlı Mohamed Motamed Bagheri'yi 6-5 mağlup ederek altın madalya kazandı.
Milli tekvandocu muz Servet Tazegül'den tarihi başarı...Servet Tazegül, olimpiyat oyunları altın madalyasını Türkiye'ye kazandırmayı başardı. Kariyerinde Dünya ve Avrupa şampiyonluğu ile olimpiyat 3'ncülüğü bulunan 23 yaşındaki tekvandocumuz, olimpiyat şampiyonluğunu da kazanmayı başardı. Servet Tazegül'ün kazandığı altın madalya, Türkiye'nin olimpiyat oyunlarında tekvando braşında kazandığı ilk altın madalya oldu. Türkiye, olimpiyat oyunlarında daha önce Azize Tanrıkulu ile gümüş, Bahri Tanrıkulu, Servet Tazegül ve Hamide Bıkçın ile de bronz madalya kazanmıştı. Servet Tazegül, kazandığı altın madalya ile birlikte 2008 Pekin'de kazandığı bronz madalyadan sonra 2. olimpiyat madalyasını boynuna takmış oldu.

FİNALDE İRANLI BAGHERI'Yİ MAĞLUP ETTİ
Servet Tazegül, Erkekler tekvando 69 kiloda ilk turda ABD'li Terrence Jennings'i 8-6, çeyrek finalde Ukraynalı Hryhorii Husarov'u 9-2 ve yarı finalde Büyük Britanya'dan Martin Stamper'i 9-6 mağlup ederek finalde İranlı Mohamed Motamed Bagheri ile altın madalya mücadelesi yapmaya hak kazandı.
Daha önce 2 kez yendiği İranlı rakibi karşısında müsabakaya tutuk başlayan Servet Tazegül, ilk puanı rakibine verdi. Raundun son 10 saniyesinde 1 puan alan milli tekvandocumuz 2. raunt öncesinde durumu 1-1 yaptı. 2. raunda 2 tekvancu da hızlı başladı ve ilk 15 saniyede alınan karşılıklı 1'er puan sonunda durum 2-2 oldu. İranlı Bagheri'nin 3-2 öne geçmesinin ardından bir anda atağa kalkan Servet Tazegül, üst üste aldığı 3 puanla son raunda 5-3 önde girdi.
3. raundun ilk puanını alan İranlı Bagheri, 5-4'e getirdi. Rakibi karşısında 1 ceza puanı kazanan Servet Tazegül, son 30 saniyeye 6-4 önde girdi. Son saniyede İranlı tekvandocunun aldığı puan sonucu değiştirmedi ve Servet Tazegül 6-5'lik sonuçla olimpiyat şampiyonu oldu.

TÜRK BAYRAĞIYLA TUR ATTI
Excel Arena'da yapılan final karşılaşmasında Servet Tazegül, İranlı rakibi karşısında ilk raundu 1-1 berabere tamamladı. İkinci raundda daha atak mücadele eden Servet Tazegül 4 puan alıp, rakibine 2 puan verince 5-3 öne geçti. Son raund büyük bir heyecana sahne olurken, üstünlüğünü koruyan Servet, bu raundu 2-1 kaybetmesine rağmen maçtan 6-5 galip ayrılıp altın madalyaya uzandı.

Servet Tazegül, karşılaşma sonrası Türk bayrağı ile tur atıp, şampiyonluğunu kutladı. Bu kiloda bronz madalyaları ABD'li Terrence Jennings ve Afgan Rohullah Nikpah kazandı.

"MADALYAYI ANNEME ARMAĞAN EDİYORUM"
Karşılaşmanın ardından duygusal anlar yaşayan ve gözyaşlarını zor tutan Servet Tazegül şunları söyledi:

"Tek başıma kazanmadım bu başarıyı. Hedefime ulaştım. Son 2 senede hiç yenilgim yoktu. Öncelikle Sayın Başbakan Tayyip Erdoğan'a ve Bakanımız Suat Kılıç'a teşekkür ederim. Bileğimde yırtık vardı. Ama sakatlığımla Türkiye'de herkes ilgilendi. Maç günü hiçbir acım yoktu. Son 2-3 haftadır idman yapmıyordum. Ben burada Türk milletinin dualarıyla şampiyon oldum. Normal şartlarda zor rakiplerim vardı. Altın madalyamı 2 ay önce kaybettiğim anneme armağan ediyorum. Bu madalyayı onun için kazandım."

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 16:05

İLGİLİ HABERLER