Ekonomi
  • 13.5.2009 16:04

TELEKOM'DAN 8 MBPS'YE KADAR İNTERNET HIZINI TEK FİYAT!.

Türk Telekom Operasyon Başkanı Celalettin Dinçer, 2008 yılında sabit, mobil ve genişbant altyapısına konsolide olarak 1,8 milyar TL yatırım yapıldığını belirterek, 2009 yılında ise 1,8-2 milyar TL yatırım yapılmasının hedeflendiğini söyledi.

Türk Telekom'un yeni internet paketinin tanıtımı amacıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan Celalettin Dinçer, 2008 yılında Türk Telekom'un konsolide cirosunun 10.2 milyar TL olduğunu belirterek "Son 3 yılda 3.7 milyar TL yatırımla ve son yıllarda işe alım projesi ile 2 bin 600 çalışanı 2008 yılında işe alarak ciddi bir istihdam oluşturarak sadece kurum içinde değil çözüm ortakları, bayileriyle birlikte geleceğe değer katmak istiyor" dedi.

2008 yılında sabit, mobil ve genişbant altyapısına konsolide olarak 1,8 milyar TL yatırım yapıldığını kaydeden Dinçer 2009 yılında ise 1,8-2 milyar TL yatırım yapılmasının hedeflendiğini söyledi.

Dinçer, "Türk Telekom olarak Türkiye'ye karşı sorumluluğumuzun farkındayız. Bu doğrultuda sadece Türk Telekom müşterilerine değil tüm Türkiye'ye katma değerli hizmetler sunmak ve müşterilerimize çağın en ileri iletişim hizmetlerini verebilmek için teknolojik altyapımızı sürekli geliştiriyor, yatırımlarımıza devam ediyoruz. Daha fazla kişinin daha hızlı internet bağlantısına daha düşük ücretle erişebilmesi hedefiyle yatırımlarımızı aynı kararlılıkla sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.

"Mart 2009 itibariyle ADSL abonesi 6 milyona ulaştı"

Dinçer, Türk Telekom sahip olduğu 122 bin 500 kilometrelik fiber optik şebekesi ile dünya'nın etrafını 3 defa dolanacak bir uzunluk olduğunu ifade ederek "Türkiye gerçekten ciddi anlamda bir altyapıya kavuşmuş oldu. Son 3 yılda kapasitemiz yüzde 25 oranında artırmış bulunuyoruz" şeklinde konuştu.

Türk Telekom'un sahip olduğu ADSL kullanıcı sayısı 31 Mart 2009 itibariyle 6 milyona ulaştığını kaydeden Dinçer, "Toplan kurulu kapasitemiz 7 milyon 661 bin civarında. Türk Telekom olarak bu serviste oluşacak talepleri karşılamak adına yalıtımlarımız hızla devam ediyoruz" diye konuştu.

Türk Telekom'un bugüne kadar 4 Mbps kadar bu hızı sağladığını anlatan Dinçer bugünden itibaren Türk Telekom tek bir tarife altında 8 Mbpse kadar yeni bir hizmet sunmaya başladığını söyledi.

"İnternet altyapısına 2005'ten bu yana 50 milyon dolar yatırım yaptık"

Türk Telekom Uluslararası ve Toptan Satış Başkanı Mehmet Toros, internet yurtdışı çıkış hızı ve mevcut kapasiteyle ilgili bilgiler verdi.

Toros, "Türk Telekom olarak Türkiye'deki internet kullanımını artırmak amacıyla 2008 yılında TTNET dışındaki servis sağlayıcılara yönelik bir promosyon başlattık. Bu promosyon ile İSS'ler kâr marjlarını yüzde 20 ilâ 25 oranında artırabiliyor. TTNET dışındaki İSS'lere yönelik pozitif ayrımcılığa devam ediyoruz" dedi.

Toros, 2005 yılından bu yana internet altyapısı için 50 milyon dolar yatırım yaptıklarını belirterek yurtdışı internet bağlantı kapasitemiz 300 Gbps, bu yılının sonuna kadar 400 Gbps'e çıkarmayı amaçladıklarını söyledi.

Türk Telekom Pazarlama ve İletişim Başkanı Erem Demircan ise, "Türk Telekom olarak, ses tarafında Jettvel, Jettfon gibi yeni nesil tarifelerimizde olduğu gibi, 8 Mbps internet paketimizle de müşterilerimize daha yüksek hızı daha uygun fiyata sunuyoruz. Yüksek kapasitede hızları yüksek kalite ile kullanıcılara ulaştırıyoruz" dedi.

Yeni internet tarifeleri hakkında da bilgi veren Demircan 8 Mbps,'ye kadar 4 Gb kotalı 29 TL, 8 Mbps'ye kadar 6 Gb kotalı 39 TL, 8 Mbps,'ye kadar sınırsız 49 TL olduğunu bildirdi.

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 22:02

İLGİLİ HABERLER