KAYNAK : Haber Kaynağı
DÜNYADA cepten televizyon yayına geçen sayılı GSM operatörleri arasına katılan Telsim, bu kapsamda futbol severler için müthiş bir yenilik başlatıyor. Çok yakında, futbol maçlarındaki goller, atıldıktan üç dakika sonra Telsim abonelerinin Mobil Video Streaming (MVS) uyumlu cep telefonlarına mesaj olarak gönderilecek. Aboneler, 'futbol gol' mesajını tıklayarak atılan golün görüntüsünü anında izleyebilecek. Telsim Yeni Servisler Direktörü Nergiz Göktay, 'Birinci Lig ya da Avrupa'daki önemli maçlarda gol olduğu anda, golün video görüntüsünü MVS abonelerine otomatik mesaj şeklinde göndereceğiz' dedi.
· 10 KANALA ÇIKACAK
MVS, yani cepte televizyon yayını servisi, Telsim'in dünyada 3'üncü operatör olarak devreye aldığı GPRS üzerinden gerçekleştiriliyor. Bu müthiş teknolojiyi, Türkiye'de ve Türk bilgisayar mühendisleri yarattı. Türkiye'de sadece Telsim'in sunduğu MVS, 1 Nisan 2003'e kadar bedava. Bu tarihten sonra ise, çok cazip tarifelerle cepten TV ve video hizmeti alınabilecek. MVS, şimdilik Nokia 7650, Nokia 3650 ve bazı PDA cihazları ile uyumlu. Telsim MVS servisi ile 6 TV kanalı, cepten canlı izlenebiliyor. Göktay, 'Telsim MVS aboneleri, şu anda Star TV, StarMax, StarHaber 24, CNN Int., Fox Kids ve MTV'yi izlebiliyorlar. Mart sonunda ise 10 kanala çıkacağız' dedi.
· GSM'DE TELSİM FARKI
TELSİM'İN hizmete aldığı MVS hizmetinde canlı televizyon yayınının yanı sıra, spordan habere, magazinden müziğe kadar pek çok konuda özel kayıt ve video kliplerine ulaşma imkânı bulunuyor. Ayrıca Telsim aboneleri yurtdışına çıktıklarında da, data hattı üzerinden de canlı yayına ulaşabilecekler. Telsim Yeni Servisler Direktörü Göktay, 'Abonelerimiz, GSM'deki tüm yenilikleri, dünyadaki büyük operatörlerin aboneleriyle birlikte kullanıyorlar. Telsim, dünyada ilkleri başaranlar arasındaki yerini koruyacak. Sadece Türkiye'de değil, dünyada çapında liderlikten bahsediyoruz' dedi.
· OLAĞANÜSTÜ İLGİ VAR
CEPTEN televizyon yayını hizmetinde, abonelerin olağanüstü büyük ilgisiyle karşılaştıklarını belirten Göktay, şöyle konuştu: 'Telsim aboneleri yeniliklere çok alışık ve meraklı. Çünkü Telsim, yenilikleri dünyadaki büyük operatörlerle birlikte, bazen onlardan bile önce sunuyor. Buna rağmen MVS'de beklediğimizin üzerinde ilgiyle karşılaştık.' WAP'lı telefonların ilk çıktığında 400-500 milyona satıldığını belirten Göktay, 'Şu anda piyasadaki hemen hemen tüm telefonlar WAP'lı. Aynı şey görüntülü telefonlar için de olacak. Sadece Telsim aboneleri bu ayrıcalıktan yararlanacaklar' dedi
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 19:18