Yaşam
  • 19.12.2006 19:58

TERAPİ İÇİN YUNUS YAKALADILAR

İSKENDERUN/ADANA - Tarım ve Köyişleri Bakanlığından izni bulunan bir firma, çocukların terapisinde kullanmak üzere İskenderun Körfezi'nde 2 yunus yakaladı.
     Onmega Yunus Terapi Şirketi, İskenderun Körfezi'nde yunus yakalama operasyonu gerçekleştirdi. Tekneyle 10 gündür yapılan çalışmalar sonunda 2 yunus yakalandı.
     Balıkçı barınağına getirilen ve stresli oldukları belirtilen yunuslar, ilk kontrolleri yapıldıktan sonra Bulgar eğitmenler kontrolünde bir otelin havuzunda dinlenmeye alındı. Yunusların sakinleştirildikten sonra şirket merkezine götürüleceği belirtildi.
     Bakanlığın Türkiye'de tedavi ve eğlence merkezlerinde kullanılmak üzere çeşitli firmalara 40 yunus yakalama izni verdiği ve 10 firmanın avlama konusunda başvuruda bulunduğu öğrenildi. Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 23:26

İLGİLİ HABERLER