Spor
  • 31.10.2013 21:47

Terim'in sözlerine kim ne dedi

Fatih Terim’in açıklamalarının ardından Türk futbolunun deneyimli isimleri, teknik direktörler görüşlerini Eurosport.com Türkiye ile paylaşıyor.

Türk futbolunun hem futbolcu olarak hem de teknik adam olarak başarılı ve deneyimli isimlerinden biri olan Metin Diyadin, Fatih Terim’in Galatasaray’dan gönderilme sürecini ve son gelişmeleri Eurosport.com Türkiye için değerlendirdi. Serhat Ramay’a özel açıklamalarda bulunan Diyadin, çarpıcı ifadeler kullandı.

"Fatih Terim karakter testine sokulacak biri değil"
“Fatih Terim bu ülkede zor duruma düşecek en son teknik adamdır. Fatih Terim bu tartışmalı süreçte kendinden bir şey kaybetmez. Terim futbol aleminin içinde 45 senedir var. Onun sadece teknik adam başarıları değil, olaylar karşısındaki duruşu ve karakteri de ortadadır. Zaten başarılarını konuşmanın anlamı da yok. Tarzı, duruşu, bunlar tartışılıyorsa, 45 senedir bilinen biri Fatih Terim. O yönden de tartışılacak bir durumu yok. Olaylar karşısındaki netliği, tavrı her zaman bellidir."

"Teknik adam olarak saha içindeki başarıları bütün Türkiye’nin malumu. Saha dışına da gelindiği zaman FatihTerim karakter testine girecek bir teknik adam değildir. Tavrı ve duruşu her zaman net olmuştur. Benim bildiğim, tanıdığım Terim budur."

"45 yıllık bir Fatih Terim gerçeği var"
"Onun futbol adına başarıları tartışılmayacak bir durumda. Burayı geçelim zaten. Diğer türlü, bu ayrılıktaki davranış modelleri tartışılıyorsa bizim bildiğimiz 45 yıllık bir Fatih Terim var. Olaylar karşısındaki duruşu, şekli tabiri caizse karakter testine girmez bile. Kişiliği hep örnek olmuş biridir. Kurumsallaşmaysa, şirketleşmeyse, özet olarak şunu söyleyebilirim. Futbol, öyle bir şeydir ki, teknik adamlık öyle bir şeydir ki, şirketlerin genel müdürü gibi görülemezler, görülmemelidirler. Genel müdürler talimatla iş yaparlar. Ama teknik adamlar talimatla iş yapmazlar. Futbolun en temel gerçeği budur. Şirketleşme, kurumsallaşma evet ama saha için başka bir şey. Futbol oyununu, şirketi yönetir gibi yönetemezsiniz. Galatasaray camiasından yapılan açıklamalar hiç uymadı. Terim tabii ki gönderilebilir ama bunu yaparken, şirketteki bir eleman gibi düşünülmemeliydi."
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 10:46

İLGİLİ HABERLER