Dünya
  • 25.11.2022 14:17

Terör destekçilerine darbe! 'İsveç'te PKK'ya yer yok'

İsveç'ten Pençe Kılıç Harekatı'na tam destek geldi. İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, Türkiye'nin teröre karşı kendini savunma hakkına sahip olduğunu ifade ederek, "Terörle ilgili faaliyetlere katılan ve onları finanse edenler İsveç'i değil, Türkiye'yi hedef alıyor" dedi.ABD Savunma Bakanlığı( Pentagon) ve Almanya gibi bazı ülkeler Türkiye'nin teröre karşı başlatmış olduğu Pençe Kılıç harekatından rahatsızlık duyarken İsveç'ten çarpıcı açıklamalar geldi.

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, Türkiye'nin teröre karşı kendini savunma hakkına sahip olduğunu ifade ederek, "Terörle ilgili faaliyetlere katılan ve onları finanse edenler İsveç'i değil, Türkiye'yi hedef alıyor" dedi.

İsveç'te terör örgütü yandaşları Pençe Kılıç Harekatı sonrası paniğe kapılmış ülkede eylemler düzenlemişti. Terör destekçisi isimler ise İsveç'in Erdoğan'a diz çöktüğünü söyleyrek hükümeti hedef almıştı.

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, İsveç parlamentosunda Yeşiller Partisi Sözcüsü Marta Stenevi'nin Türkiye ile ilgili sorularına cevap verdi.

TÜRKİYE'NİN HAKKI

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde başlattığı Pençe-Kılıç Hava Harekatı'na dair soru üzerine Kristersson, Suriye'nin kuzeyindeki çatışmanın "çok karmaşık" olduğunu belirterek, "Bir yandan terör örgütü DEAŞ'a karşı mücadele, diğer taraftan da Türkiye'nin terör saldırılarına maruz kalan bir ülke olduğu kabul edilmeli. Türkiye'nin kendisini terör saldırılarına karşı koruma hakkına sahip olduğunu belirtmek gerekir" ifadelerini kullandı.

Diğer ülkelerin Türkiye'yi anlaması gerektiğine dikkat çeken Kristersson, "Dünyanın geri kalanının Türkiye'yi vuran terör saldırılarının, diğer ülkeleri vuran terör saldırıları kadar Türkiye için de kötü olduğunu kabul etmesi için nedenler var" dedi.

İsveç'in NATO üyeliğine Türkiye'nin onay vermesi için bir anlaşma imzaladığını da hatırlatan Kristersson, bunun İsveç'in terörle mücadeleyi yoğunlaştırması gerektiği anlamına geldiğini belirterek, "Çeşitli şekillerde teröre veya terörle ilgili faaliyetlere katılan ve onları finanse edenler İsveç'i değil, Türkiye'yi hedef alıyor. İsveç'in onlar için güvenli bir sığınak olmaması gerektiğini tespit ettik" dedi.

'İSVEÇ'TE PKK'YA YER YOK'

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, Türkiye'nin teröre karşı kendisini savunma hakkı bulunduğunu söyledi. Fransız basınına konuşan Billström, "PKK, Avrupa Birliği tarafından terörist bir örgüt olarak tanınıyor. İsveç topraklarında PKK'ya kesinlikle yer yok" dedi. Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde terörü bitirmek için Türkiye'nin başlattığı "Pençe-Kılıç Hava Harekâtı" hakkında konuşan Billström, "Türkiye terör saldırısına maruz kalan bir ülkedir ve terör saldırısına maruz kalan devletlerin kendini savunma hakkı vardır" ifadesini kullandı.

 

Güncellenme Tarihi : 25.11.2022 14:19

İLGİLİ HABERLER