Gündem
  • 30.8.2014 10:54

Terör devleti, Türkiye sınırında

Başbakan Cameron, Suriye ve Irak'tan İngiltere'ye gelebilecek terör tehdidinin yükseldiğine işaret ederek olası saldırılara karşı çok sıkı güvenlik önlemleri getirileceğini açıkladı. Cameron, tehdidin her zamankinden daha geniş ve derin olduğuna vurgu yaparak İngiltere sokaklarında insanların her zamankinden daha fazla polise görebileceklerini söyledi.
Pazartesi açıklanması beklenen ve "sert" olarak nitelenen önlemler, İngiliz cihatçılarla mücadele ve boşlukları İngiliz silah depoları ile doldurulmalarını içeriyor. Sıkı önemler arasında İngiliz vatandaşlarının pasaportlarını daha kolay bir şekilde geri alma ve İngiltere'de terör şüphelilerine yönelik kontrolleri arttırma da yer alıyor.
Cameron, Başbakanlık Konutu'nda düzenlenen basın toplantısında, İngiltere'nin son üç yıl içerisinde ilk kez bu yönde bir terör tehdidi ile karşı karşıya kaldığını belirtti.
Geçtiğimiz hafta IŞİD militanlarınca kafası kesilerek öldürülen Amerikalı gazeteci James Foyley'in ölümünü barbarca olarak nitelendiren Cameron, Foyley'i öldüren teröristin sesinden İngiliz olma ihtimalinin giderek yükseldiğine dikkat çekti.

TERÖR DEVLETİ, TÜRKİYE SINIRINDA
İngiltere Başbakanı Cameron, Akdeniz kıyılarında ve NATO üyesi Türkiye ile sınır olan bir terörist devletle karşı karşıya olduklarını kaydetti.
Pazartesi günü Parlamento'da söz konusu önlemlerle ilgili açıklamalarda bulunacağını hatırlatan Cameron, insanların seyahat etmelerinin durdurulmasına yönelik daha ileri adımlarla insanların pasaportlarının kolaylıkla geri alınmasını içeren yeni yasaları içerdiğini kaydetti.
Diğer yandan önümüzdeki hafta Galler'de yapılacak ve çok sayıda devlet ve hükümet başkanlarının katılacağı NATO Zirvesi'nde olası bir tehdide karşı güvenlik önlemleri arttırılıyor.
İngiliz polisi İngiltere'den Suriye ve Irak'a cihat yapmak üzere seyahat eden İngiliz cihatçıların sayısının giderek artmasından da endişe duyuyor.
İngiliz istihbarat ve güvenlik servisleri en az 500 İngiliz vatandaşının Suriye ve Irak'a cihat yapmak için gittiğine inanıyor.

Gonca YAĞCI / LONDRA, (DHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 02:13

İLGİLİ HABERLER