Gündem
  • 5.10.2008 14:01

TERÖRE "SİVİL TOPLUM" KINAMASI

ANKARA - Ekonomik ve Sosyal Konseyin (ESK) sivil temsilcileri, "teröre karışan ve terörizme arka çıkan iç ve dış mihrakları, ülkeye yönelik terörist saldırıları" nefretle kınadıklarını bildirdi.
Ekonomik ve Sosyal Konsey üyesi TOBB, TİSK, TÜRK-İŞ, HAK-İŞ, Türkiye Kamu-Sen ve TESK temsilcileri, TOBB Merkez binada ortak bir basın toplantısı düzenleyedi.
Toplantıya, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun yanı sıra TESK Başkanı Bendevi Palandöken, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu, TİSK Genel Sekreteri Bülent Pirler, Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ergün Atalay katıldı.
Sivil toplum kuruluşları adına ortak basın bildirisini okuyan Hisarcıklıoğlu, meydana gelen terör saldırısının, geride sadece acılı aileler bırakmadığını, ulusun ortak geleceğini, çocukların aydınlık yarınlarını, istikrarı, ülke bütünlüğü ve demokrasiyi de hedef aldığını ifade eden Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:
"Tüm ulusumuz terör saldırılarının gerçek amaçlarının farkındadır. Terör örgütü ve destekçileri menfur amaçlarını gerçekleştirmek için toplumsal istikrarımızı bozmak, kaynaklarımızı heba etmek ve bizleri kardeş kavgasına sürüklemek istemektedirler.
Terörist saldırılar, bu ülkenin vatandaşları arasında var olan ve tarihten süzülerek gelen kardeşlik duygularını bozmaya asla muktedir olamayacaktır."
Hisarcıklıoğlu, terörist eylemlere doğrudan veya dolaylı biçimde destek verenlerin, kısa vadede kazançlı çıktıklarını düşünebileceğini ancak topraklarını saldırı üssü olarak kullandıran ülkenin, hukuki, siyasi ve ahlaki sorumluluğunun söz konusu olduğunu belirtti.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:44

İLGİLİ HABERLER