Gündem
  • 27.11.2020 13:23

Teröristbaşı Karayılan Türkiye'deki dostlarını açıkladı!.. Biz CHP'ye yakınız

 Terör örgütü PKK elebaşı Murat Karayılan, İsrail basınından Jerusalem Post gazetesine verdiği röportajda, "AK Parti ile MHP ittifakına karşı çıktığı için CHP ile aynı fikirdeyiz" dedi.

Terör örgütü PKK elebaşı Karayılan, İsrail merkezli Jerusalem Post gazetesine röportaj verdi. Jerusalem Post gazetesinin PKK elebaşına güzellemeler yaptığı haberinde, Karayılan "Türkiye'ye karşı mücadele" çağrısında bulundu.

PKK elebaşı Karayılan: CHP ile aynı fikirdeyiz

Türkiye’de Kürtlere “inkar politikası” uygulandığını belirten Karayılan, “Kürtleri fiziksel olarak veya kültürel asimilasyon yoluyla yok etmeye çalışıyorlar. Amerika Kürtlerin insan haklarını inkar etmiyor ama Kürtleri ulus olarak kabul eden net bir politikası da yok” diye konuştu.

ABD’ye de kendileri ile iletişime geçme çağrısında burulan Murat Karayılan, “Amerika'nın hakkımızda yanıltıcı ve sahte bilgilerle beslendiğini düşünüyorum. Amerika'nın bizimle iletişime geçmesi, Kürtlere karşı net bir politika ortaya koyması ve Kürt sorununun çözümüne katkıda bulunması tek çözümdür” ifadelerini kullandı.

Karayılan, “ABD'nin bu politikasını gözden geçireceğini ve Kürt halkına karşı daha olumlu olmasını umut ediyoruz. ABD'ye, PKK'yi terör listesinden çıkarması çağrısında bulunuyoruz. PKK, IŞİD'in bölgeden temizlenmesinde büyük bir rol oynadı" dedi.

PKK’li Murat Karayılan, “PKK'yi kurduğumuzda Marksist-Leninizm bir akımdı ve biz de bu fikirlerden etkilendik. Ancak biz Sovyet ideolojisini eleştirdik. Bu yüzden Sovyetler Birliği çöktüğünde olumsuz etkilenmedik, çünkü onlardan her zaman uzak durduk” değerlendirmesinde bulundu.

PKK lideri Abdullah Öcalan'ın "Kürt sorununu diplomasi yöntemiyle çözmeye çalıştığını ancak cezaevine konulmasıyla sürecin başarısızlığa uğradığını" belirten Karayılan, bu tutukluluğun Kürtlere yönelik bir başka savaş ilanı olduğunu savunarak, "Öcalan tutuklanmasaydı Kürt sorunu çözülebilirdi" dedi.

Karayılan, "Sovyetler Birliği çöktü çünkü demokrasi yoktu ancak Amerika demokrasi sayesinde ayakta kaldı. ABD ile ilişki geliştirilmesine karşı değiliz.

Silah bırakma konusunda da açıklamalarda bulunan Karayılan, "Türkiye'deki Kürtler tanınmadan ve Öcalan da dahil siyasi tutuklular serbest bırakılmadan silah bırakmayacaklarını" dile getirdi.

Karayılan, “Silahlı çatışmada ısrar etmiyoruz ama Türk devleti savaş istiyor. Silahları devre dışı bırakmak için bir anlaşma imzalamak istiyoruz. Türk devleti bizi yok etme politikasını sürdürürse bu zor olacak. Savaşa devam etmek istemiyoruz. Bu sorunları çözmek için diyaloğu tercih ediyoruz” dedi.

"CHP ile daha mı yakınsınız?"

Röportajda PKK elebaşına "Atatürk'ün ideallerine karşı çıkmanıza rağmen, CHP gibi Atatürk'ün vizyonuna daha yakın olan partilere şimdi daha mı yakınsınız?" sorusu soruldu.

"CHP ile hemfikiriz"

AK Parti-MHP ittifakına karşı olduklarını söyleyen Karayılan, "CHP, Kürt meselesine gelince AK Parti'yle aynı fikirde ama biz AK Parti ile MHP arasındaki ittifaka karşı çıktıkları için başka konularda da CHP ile hemfikiriz" cevabını verdi.

Güncellenme Tarihi : 27.11.2020 13:30

İLGİLİ HABERLER