Asayiş
  • 29.4.2006 00:03

TERÖRİZM RAPORU'NA PKK'NIN EYLEMLERİ DE GİRDİ

EVRİM ÖCAL BUNN
WASHINGTON  - ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan '2005 Uluslararası Terörizm Raporu'nda, terör örgütü PKK'nın Türkiye'de düzenlediği eylemlerde artış olduğuna dikkat çekildi.

Türkiye'nin Batı kesiminde de çeşitli terörist eylemlerin gerçekleştirildiği ve bu eylemlerde sivil can kaybının meydana geldiğinin belirtildiği raporda, Türkiye'nin uluslararası terörizmle savaşta son 5 yıl içinde ABD ile yakın işbirliği içinde oluşundan övgüyle bahsedildi.
ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan '2005 Uluslararası Terörizm Raporu'nda Türkiye'den övgü ile söz edildi. Raporda, Türkiye'deki terörizmin tanımının "Türk vatandaşlarına ve Türkiye devletine yönelik saldırılar" olarak yapıldığına dikkat çekilirken, bu tanımın uluslararası terörizm tanımı ve normlarıyla uyum sağlaması gerektiğine de yer verildi.

 Raporda ayrıca, Türk polisinin ABD diplomatik ve askeri tesislerine mükemmel koruma sağladığından ve ABD'ye yönelik tehditler alındığında polisin hızlı ve etkili davrandığından bahsedildi.


Öte yandan Irak ile ilgili bölümlerde terör örgütü PKK'dan, "Irak'taki önemli terörist örgütlerden biri" olarak söz edilirken, terör örgütü PKK'nın Güneydoğu Anadolu ve Kuzey Irak'ta aktif bir şekilde varlığını devam ettirdiği ve Türkiye-Irak sınırında birkaç kamp üzerinden saldırılarını sürdürdüğü vurgulanıyor.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 06:37

İLGİLİ HABERLER