Gündem
  • 22.10.2008 12:52

TERÖRLE MÜCADELEDE YENİ YAPI

Terörle mücadelede her şey baştan başa değişiyor. Terörle Mücadele Yüksek Kurulu ve MGK'da alınan kararlardan sonra Başbakanlık, bölücü terör örgütü PKK ile mücadele için geliştirilecek yeni yapılanmanın ayrıntıları belirlendi.

Milli Güvenlik Kurulu'nda (MGK) dün alınan "Terörle mücadelede koordinasyonu güçlendirmek üzere yeni bir kurumsal yapılanmaya gidilmesi" kararının hızla hayata geçiriliyor.

İçişleri Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Milli İstihbarat Teşkilatı'ndan gelen teklifler doğrultusunda bir kanun taslağı hazırlandı. Yeni düzenlemeyle birlikte, güvenlik ve istihbarat birimlerinde köklü değişiklikler yapılacak

Peki taslakta neler var... İşte ayrıntılar:

İÇ GÜVENLİK SEKRETERLİĞİ GELİYOR

- Terörle mücadele taslağına göre, İçişleri Bakanı aynı zamanda Başbakan Yardımcısı olacak.

Bir "İç Güvenlik Yüksek Kurulu" bir de "İç Güvenlik Genel Sekreterliği"nin oluşturulması planlanıyor.

- İç Güvenlik Yüksek Kurulu ve Genel Sekreterlik, terörle mücadelede eş güdüm, koordinasyon, strateji belirleme ve denetleme konularında çalışacak.

-Bununla birlikte Emniyet Genel Müdürlüğü'nün 'Müsteşarlığa' dönüştürülecek. Sahil Güvenlik Komutanlığı da bu yeni yapılanmaya bağlanacak. Ayrıca 'sınır güvenliği' konusunda da bir müsteşarlık kurulacak.

MÜCADELEYE HALK DA DAHİL EDİLECEK

- PKK terör örgütünün üçte biri İran, Irak, Suriye ve Avrupa vatandaşı olduğu için, İç Güvenlik Yüksek Kurulu ve Genel Sekreterliği’nin Avrupa'da ve Ortadoğu'da temsilcilikler açılacak.

- Çalışmalar sadece terör örgütlerine karşı değil halkın bilinçlenmesi için de yürütülecek. Terörle mücadeleye halkı ortak edecek bir takım modeller geliştirilecek.

Öte yandan yapılan açıklamalara göre bu taslağın tasarı haline dönüştürülme aşamasında bir takım değişikliklere uğrayacağı belirtiliyor.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:06

İLGİLİ HABERLER