Yaşam
  • 3.1.2023 15:56

Tesettür Giyimde Uyum Yakalamak

Tesettürlü kadınlar için son yıllarda çok farklı ve çok tarz parçalar ön plana çıkmaya başladı. Özellikle tesettür takım modelleri son yılların en trend parçalarından biri haline geldi. En doğru uyumu yakalamak adına bu parçaları doğru bir şekilde birleştirmek gerekir. Tesettür giyiminde uyum yakalamak için renk ve modellerin birbiri ile benzer olmasına yönelim göstermek gerekir.

Tesettürlü kadınlar için pek çok farklı elbise modeli de bulunur. İlkbahar, kış, sonbahar ve yaz ayları için farklı model elbiseler bulunur. Mevsime bağlı olarak kumaş tercihi yapılır ise çok daha etkili bir seçim mümkün olur. Tesettür giyimde uyum yakalamak adına çok dikkatli davranmak ve aksesuar seçimini de çok özenli bir şekilde yapmak gerekir.

Tesettür Elbise Kombinleri İle Şıklık

Tesettürlü kadınlar için elbise modelleri de son derece etkili bir şıklık ortaya çıkarır. Şıklığı elde edebilmek için tesettür giyim de olmazsa olmazlardan biri elbetteki elbise modelleri olur. Site içerisinde yer alan pek çok farklı model ve renk seçeneği olan elbise modelleri arasından kendi vücudunuza ve kendi tarzınıza en uygun modelleri tercih edebilirsiniz.

Elbiseleri kombinlerken şık kemerler ve şık ayakkabılar kullanma konusunda dikkatli davranmanız gerekiyor. Kış aylarında genelde soft renkte olan elbiseler tercih edilirken yaz aylarında ise daha renkli ve daha sıcak tonda renkler tercih edilir. Aksesuar ve ayakkabı çanta seçimi doğru bir şekilde yapılır ise yapılan kombini daha üst seviyelere taşımak mümkün hale gelir.

Elbiselerin gerek boyu gerek ise vücut hatların ortaya çıkarma şekli tercih ederken göz önünde bulundurması gereken Seçenekler arasında yer alır. Tesettür kıyafetler tercih ederken vücut hatlarının çok fazla ortaya çıkmayacağı kıyafetlere yönelim göstermeniz gerekir. Bu şekilde çok daha etkili bir sonuç elde edebilirsiniz.

Aksesuarlarla Tesettür Elbise Nasıl Giyilir?

Tesettür kıyafetler söz konusu olduğu zaman aksesuarlar büyük bir önem taşır. Tesettür elbise tercih edilecek ise mutlaka hangi aksesuarlar ile kombin yapılacağı konusunda bilgi sahibi olmanız gerekir. En etkili elbise kullanımı için mevsime uygun kumaşların tercih edilmesi önemlidir. Kış aylarında genel olarak triko ve kalın kumaş olan elbiseler tercih edilir.

Bu elbiseler kalın kolyeler ve tokalı kemerler ile tercih edilmelidir. Bu şekilde çok daha şık ve gösterişli bir kombin elde etme şansınız söz konusu olur. Aynı zamanda kendi tarzınızı istediğiniz gibi ön plana çıkarma şansını da sizlere sunar. Kilolu olan kadınlar genel olarak yukarıdan aşağı doğru çizgili olan elbise modellerini tercih etmelidir. Bu şekilde çok daha zayıf bir görünüm elde edebilirler. Aynı zamanda elbisenin boyu konusunda da dikkatli davranmak gerekir.

Tesettür Elbise Giyerken Yapılan Hatalar

Tesettür elbiseler tercih edilirken yapılan pek çok farklı hata bulunur.

Bu hataları şu şekilde sıralamak mümkündür;

Kadınlar kendi vücut yapısına uygun olmayan elbiseleri tercih ederler. Örneğin kilolu kadınlar enine çizgili olan elbiseleri tercih ettiği zaman olduğundan çok daha kilolu bir görünüm ortaya çıkar.

Mevsime uygun olmayan elbiseleri tercih edilmesi sonucu uyumsuz bir görünüm söz konusu olur.

Elbise tercih ederken yapılan en büyük hatalardan bir diğeri ise elbisenin boyu ve genişliği konusunda olur. Kendi vücut yapınıza uygun olan elbiseleri tercih etme konusunda dikkatli davranmanız gerekir.

Bu gibi konularda dikkatli davranır ise tesettür giyimi ile ilgili herhangi bir sorun ortaya çıkmaz. Her kadının tarzı birbirinden farklı olduğu için site içerisinde yer alan modellerden kendi tarzında en uygun olan modele yönelim göstermeniz gerekir. Hem spor hem de klasik pek çok elbise modeli bulunur.

Tesettür Elbise Giyim İpuçları

Tesettürlü kadınlar için bazı ipuçları bulunur. Bu ipuçları genel olarak şal ile elbise arasındaki renk uyumunun sağlanmasıdır. Renk uyumu doğru bir şekilde salınır ise daha bütün veya daha soft bir görünüm ortaya çıkmış olur. Aynı zamanda tesettür giyimi ile ilgili olarak en önemli konulardan bir diğeri ise aksesuar tercihi olmaktadır.

Aksesuarlar en doğru şekilde kullanılır ise çok daha şık ve zarif bir görünüme ulaşma şansı söz konusu olur. Tesettür giyiminde en önemli konulardan bir diğeri ise vücut yapısına uygun olacak bir şekilde elbise tercihinde bulunmaktır. Vücut yapınız zayıf ise geniş elbiseleri kemerler ile kullanarak daha iyi bir görünüm ortaya çıkarabilirsiniz. Aynı zamanda bu görünüm sizi daha havalı bir hale getirir.

Güncellenme Tarihi : 3.1.2023 15:59

İLGİLİ HABERLER