Spor
  • 5.7.2004 21:32

TFF BAŞKANVEKİLİ ATA AKSU'DAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR...

MAHMUT PORTAKAL
İSTANBUL  - Türkiye Futbol Federasyonu Başkanvekili Ata Aksu, daha önce 2 kez ertelenen naklen yayın ihalesiyle ilgili yönetim kurulu toplantısını 8 Temmuz'da yapacaklarını söyledi.


İHA muhabirine genel kurul toplantısına ihtiyati tedbir konması ve naklen yayın ihalesiyle ilgili açıklamalarda bulunan Ata Aksu, Haluk Ulusoy'un adaylıktan çekileceği yönündeki iddiaların doğru olmadığını belirtti. Aksu, "Federasyonumuzun genel kurulu Ankara 24. Asliye Hukuk Mahkemesi kararıyla usuli hatadan dolayı ihtiyati tedbir kararıyla muhatap olmuştur. Bu nedenle genel kurul 22 Temmuz'da yapılacaktır. Federasyonumuz görevinin başındadır. Bütün ciddiyetle, federasyon işlevlerini, Türk futboluyla ilgili işleri yürütmeye devam etmektedir. Gazetelerde çıkan haberler entresan. Haluk Ulusoy'un adaylıktan çekileceği söyleniyor. Böyle bir şey kesinlikle yok. Haluk Ulusoy, şu anda federasyon başkanı ve bundan sonra yapılacak seçimde de başkan adayı. 4 gün önceye dönersek Haluk Ulusoy tek adaydı. 4 günde ne değişti, ben de bilmiyorum. Bazıları siyasi erkleri kullanarak, siyasi erk adına açıklamalar yapıyor. Bu açıklamalar doğru olabilir, ya da yetki tecavüzü yapılıyor olabilir. Haluk Ulusoy'un adaylığı devam ediyor ve aday olacaktır" dedi.


Bu arada, naklen yayın ihalesiyle ilgili altyapı çalışmalarının sürdüğünü belirten Ata Aksu, "Yeni uygulamalar ve bu ihaleye girecek kurumlarla istişare mahiyetinde görüşmelerimiz var. Bununla ilgili 8 Temmuz'da yönetim kurulu toplantısı yapılacak ve ihale süreci başlayacaktır. Daha fazla gecikmeye tahammül yoktur. Toplantıyı 2 gün erteleme sebebi de bir daha ertelemeye muhatap olmamaktır. Kulüplerin menfaatleri ön planda tutuluyor. Artık, bu konuda uzmanlaştık. Basında bu konu speküle edilmekte. Haluk Ulusoy'un naklen yayın ihalesini kulüplere baskı aracı olarak kullandığı ifade edilmekte. 7 yıldır nasıl görevimize devam ediyorsak, görevimizin son dakikasına kadar çalışmalarımıza devam edeceğiz" diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:31

İLGİLİ HABERLER