Gündem
  • 31.1.2024 20:37

The Telegraph : Yasin 105 füzeleri çok sayıda İsrail askerini kör etti

İngilizlerin ünlü gazetesi "The Telegraph": Siyonist işgal ordusunun ölü sayısı son kırk yılda olduğundan daha fazla olduğunu yazdı..
British Telegraph gazetesi, Siyonist işgal ordusunda ölü ve yaralı sayısının "son kırk yılda olduğundan daha fazla" olduğunu ortaya çıkardı.
Gazete haberinde HAMAS'ın kullandığı Yasin 105 füzeleriyle vurulan tanklardaki askerlerin sağ kalanların görme yetisini ve uzuvlarını kaybettiklerine dikkat çekti.Patlamalardaki yaralanmaları İsrail askerleri açısından Gazze savaşını 'son kırk yılın en kötüsü' haline getiriyor denildi.
İsrail'in 3 arap ülkesiyle savaştığı 6 gün savaşından bile daha fazla kayıp verdiğine dikkat çeken gazete, “Bu beklenmedik ve şaşırtıcı bir durum” ifadesi kullandı.

Hamas'ın savaşta kullandığı "askeri sınıf" patlayıcılar nedeniyle İsrail askerleri uzuvlarını kaybediyor ve hayatlarını değiştirecek yüz yaralanmalarına maruz kalıyor

Gazete, Tabipler Birliği Genel Cerrahi Vekili Albay Avi Banov'un şu sözlerini aktardı: "Gazze'de ağır yaralanan Siyonist askerlerin sayısı 2014'ün iki katı."

Tabipler Birliği Genel Cerrah Yardımcısı Albay Avi Banov, İsrail Savunma Kuvvetleri'ndeki (IDF) askerlerin uzuvlarını kaybettiğini, hayatlarını değiştirecek göz ve yüz yaralanmalarına maruz kaldıklarını söyledi. 

Banov şöyle devam etti: "Gazze'deki savaş alanı önceki savaşlara göre daha yoğun. Sokak sokak çatışmaların doğasına ve sektörün dar coğrafyasına dikkat çekiyor."

Düşman "ordusunun" resmi itiraflarına göre 7 Ekim'den bu yana 2.784 asker yaralanırken, HAMAS medyası gerçek sayının çok daha yüksek olduğunu ileri sürüyor.

Albay Banov şunları söyledi: "İsrail'in 2006'da Lübnan'ın Hizbullah'a karşı ikinci savaşında verdiği yüzde 12'ye kıyasla ASKERLERİN dörtte biri ciddi şekilde yaralandı."
 

Güncellenme Tarihi : 31.1.2024 21:07

İLGİLİ HABERLER