Yaşam
  • 26.10.2008 14:02

THY 17 YIL ARADAN SONRA BAĞDAT'A UÇTU

THY 17 YIL ARADAN SONRA BAĞDAT'A UÇTU
İSTANBUL - Türk Hava Yolları (THY), 1991 Körfez Savaşı'nda durdurduğu Bağdat seferlerine 17 yıl aradan sonra tekrar başladı.
Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, uçağın Atatürk Havalimanı'dan Bağdat'a hareketinden önce yaptığı açıklamada, THY'nin 1991 yılı Ağustos ayında durdurmak zorunda kaldığı Irak uçuşlarına tekrar başlamasının sevindirici olduğunu belirterek, bu nedenle düzenlenecek törene katılmak üzere Bağdat'a gittiklerini kaydetti.
Seferlerin tekrar başlatılmasının 2 ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesine de önemli katkı sağlayacağını anlatan Tüzmen, bu gelişmenin dost ve kardeş ülke Irak'ta güvenliğin sağlanmaya başlandığının da bir göstergesi olduğunu ifade etti.
Eski dönemde Bağdat'a zorlu yollarla ulaştıklarını, Irak halkının ihtiyaçlarını en zor dönemde karşılamaya çalıştıklarını belirten Tüzmen, artık THY ile Bağdat'a zamanında ve kolay ulaşılacağını, bunun da anlamını ve değerini en fazla dış ticaret camiasının bileceğini kaydetti.
Ulaştırma Bakanı Yıldırım da sınır komşusu, önemli ticaret ortağı ve ortak tarihi değerlerin var olduğu Irak'la bundan böyle ilişkilerin daha da gelişmesi için önemli bir köprünün tekrar kurulduğunu söyledi.
Yıldırım, başlangıçta haftada 3 kez gerçekleştirilecek seferlerin İstanbul-Bağdat şeklinde yapılacağını ifade etti.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 04:58

İLGİLİ HABERLER