THY eğitim uçağı gövdesi üstüne indi

••1 dk okuma
THY eğitim uçağı gövdesi üstüne indi

Hızlı Özet

“Aydın'da iniş takımı arızalanan THY eğitim uçağı gövdesi üzerine indi”


TÜRK Hava Yolları (THY) Eğitim Akademisi’ne ait DA42 tipi çift motorlu, pervaneli eğitim uçağı, dün iniş takımındaki arıza nedeniyle Aydın Çıldır Havaalanı’na gövdesi üzerine iniş yaptı. Uçaktaki öğretmen ve öğrenci pilot yara almadan kurtuldu.



THY'nin 20 yıllığına kiraladığı ve pilot eğitiminde kullandığı Aydın Çıldır Havaalanı'nda, dün saat 14.15 sıralarında iniş için piste yaklaşan bir öğretmen ve bir öğrenci pilotun bulunduğu DA42 tipi pervaneli eğitim uçağının iniş takımlarında arıza meydana geldi. İniş takımları açıldıktan sonra kilitlenmediğini gören pilotlar pas geçti. Havada tekrar iniş takımlarını açıp kapatan pilotlar aynı arızanın tekrar etmesi üzerine inmeye karar verdi.



Yerde kurtarma ekipleri hazırlandı. DA42 tipi pervaneli uçağın iniş takımları kitlenmediği için piste dokunmasıyla birlikte katlandı. DA42 durduktan sonra öğretmen ve öğrenci pilot uçağı yara almadan terk etti.

Cem ULUCAN / AYDIN, (DHA) 


Bu haber 557 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İşte Netanyahu'nun konuşması sırasında salone terk eden ve etmeyen ülkeler
Gündem

İşte Netanyahu'nun konuşması sırasında salone terk eden ve etmeyen ülkeler

Netanyahu kürsüye çıktığı anda onlarca ülkenin temsilcisi toplu halde yerlerinden kalkarak salonu boşaltmış ve kapılarda yoğunluk oluşturmuştur. Salondan ayrılan başlıca grup ve ülkeler şunlardır:

Habervitrini12112 Görüntüleme
Netanyahu protesto için salondan ayrılan ülkelere küfretti
Gündem

Netanyahu protesto için salondan ayrılan ülkelere küfretti

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun konuşması protestolarla başladı. Netanyahu kürsüye çıktığı sırada çok sayıda ülkenin heyeti salonu terk ederken, salonda yuhalama sesleri yükseldi. Protestolara tepki gösteren Netanyahu, “Henüz ayrılmamış başka ahlaki korkaklar varsa salonu terk etsin” dedi.

Habervitrini12315 Görüntüleme
İmamoğlu'nun yüzüne rüşveti itiraf etti..  Paraları araçtan araca teslim ettik
Gündem

İmamoğlu'nun yüzüne rüşveti itiraf etti.. Paraları araçtan araca teslim ettik

İmamoğlu Çıkar Amaçlı Suç Örgütü davasının 2. celsesinin 23. gününe etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanarak itirafçı olan tutuksuz sanık Süleyman Atik'in beyanları damga vurdu. Atik, savunmasında belediye bürokrasisindeki usulsüzlükleri, alınan yüksek tutarlı rüşvetleri ve yetkisiz kişilerin imar süreçlerini nasıl yönettiğini detaylarıyla anlattı.

Habervitrini14343 Görüntüleme
Netanyahu şok oldu! BM'deki Konuşması sırasında ülkeler salonu terk ettiler
Gündem

Netanyahu şok oldu! BM'deki Konuşması sırasında ülkeler salonu terk ettiler

Netanyahu konuşmasına başlarken, "Eğer bu salondan henüz ayrılmamış başka ahlaki korkaklar varsa, lütfen şimdi ayrılsınlar," dedi.

Habervitrini9348 Görüntüleme