
THY hostesinin hayatını karartan sinek!..
GÖREV için gittiği Afrika’da çeçe sineğinin ısırması sonucu uyku hastalığına yakalanan Türk Hava Yolları’nda görevli kabin memuru Ece Taşan yattığı hastanede, hastalığına çare olacak ilacın Türkiye’ye getirilmesini bekliyor.
TWİTTER 'DAN YARDIM ÇAĞRISI YAPTI
THY’de görevli Kabin Memuru Ece Taşan geçtiğimiz günlerde görev için Afrika’ya gitti. Kabin memuru Taşan’ı burada çeçe sineği ısırdı. Sineğin ısırması sonucu uyku hastalığına yakalanan kabin memuru Taşan, ailesi tarafından Taksim’deki Özel Alman Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan Ece Taşan, sosyal paylaşım sitesi Twitter’den hastalığına ilişkin bilgi vererek hastalığına çare bulunacak ilacın bulunması için yardım istedi.
GANA’DA İLAÇ BULUNDU AMA !..
Ece Taşan ve ailesi bir sineğin ısırması sonucu başlayan uyku hastalığı için Türkiye’de ilacı bulunmadığı için başta Afrika olmak üzere Avrupa’da ilaç bulmak için yakınlarıyla irtibata geçti. Aile, hastalığa çare olacak ilacı Gana’da buldu ancak ilaç uçağa alınmayınca ilaç İstanbul’a gelemedi. Aile bu sefer Fransa’da da bu ilacın olduğunu öğrendi. Taşan ailesi şimdi bu ülkeden gelecek ilacı beklemeye başladı.
“ACİL İLACIMI BULUN”
Uyku hastalığına yakalanan ve sağlık durumu hakkında sosyal paylaşım sitesi Twitter’den bilgi veren kabin memuru Ece Taşan, şöyle yardım çağrısında bulundu:“Yıllarca 'uyku böceği mi ısırdı, yok efendim uyku böcegi oldun' diye diye kendimi ısırttırdım.Ama bu kadar kötü birşey olduğunu bilsem demezdim" "Suramin veya pentamidin ilaclarini bulabilen bana acil olarak ulassin lutfen. RT!"
"Acil ilacimin bulunmasi gerekmektedir. Fransa'da bulundugu soyleniyor.Hangi sehir nerdedir bu yarin netleşicek.Afrika ulkelerinde daha yaygın Afrika'dan aldığım bi parazit vucuduma yayılmadan engellemek lazım. Zamanla yarış"
İLAÇ BULUNDU
Görev için gittiği Afrika’da Çeçe sineğinin ısırması sonucu uyku hastalığına yakalanan Türk Hava Yolları’nda görevli kabin memuru Ece Taşan’ın hastalığına çare olacak ilaç Ankara’dan İstanbul’a getirildi.
Doğan Haber Ajansı’nın haberinin ardından devreye giren Türk Hava Yolları yetkilileri ve Sağlık Bakanlığı gerekli ilacı Ankara’da bulunmuştu. Ece Taşan’ın hastalığına iyi gelecek olan ilaç bugün akşam saatlerinde uçakla İstanbul’a getirildi. İlaç, THY yetkilileri tarafından Alman Hastanesi’nde tedavi altına alınan Ece Taşan’a teslim edildi. İlacın gelmesinin ardından THY Kabin Memuru Taşan’ın tedavisine başlanılacak,
TWİTTER’DEN DUYURDU
Afrika’da çeçe sineğinin ısırması sonucu uyku hastalığına yakalanan Ece Taşan müjdeli haberi sosyal paylaşım Twitter’den şöyle duyurdu. “Şu an ilacım Ankara'dan geldi. Türk Hava Yolları ailesine cok tesekkur ederim. Onlar sayesinde sağlığıma hemen kavuşacagım.”
ÇEÇE SİNEĞİ
Çeçe sineği ilk bakışta karasineğe benzeyen, küçük ama çok zararlı bir sinek . Uyku hastalığını bulaştırmasıyla bilinen bu kan emici sineğin,Glossina cinsini oluşturan yaklaşık 21 türü vardır. Türlerin çoğu Afrika'da, Sahra Çölü'nün güneyinde yaşar ve uyku hastalığını yapar.
DHA