Dünya
  • 14.4.2024 02:03

Tiyatro bitti.. İran Amerika'ya haber verip İsrail'e drone ile saldırdı

Bedevi çocuğu şarapnel parçasıyla yaralandı; başka acil yaralanma raporu yok * Halka sirenlere kulak vermeleri ve gerektiğinde barınaklara girmeleri söylendi * Daha önce İsrail'e fırlatılan 100'den fazla insansız hava aracının çoğunun İsrail, ABD, İngiltere ve Ürdün tarafından durdurulduğu söylendi

İran'ın İsrail'e sözde saldırısı öncesinde Amerika'ya bilgi verdiği ortaya çıktı. Amerika'nın onayından sonra Dronlarla saldırı başlattığını duyurdu. İran'dan kalkan bu droneler bir türlü İsrail'e ulaşmadı, İsrail'in bütün şehirlerinde alarm verildi ama gelen giden de olmadı. Amerika İran dronelerinn büyük kısmını  İsrail'e gelmeden yolda düşürüldü..
Kudüs'te demir kubbeye yakalanmayan bir kaç drone düşerken ciddi bir hasar oluşmadı.
Şu anda bütün İsrail İran ile dalga geçiyor. Bu arada İran'ın attığı söylenen balistik füzelerde yalan çıktı..
Sonuç : Amerika, İsrail ve İran anlaşmalı bir savaş tiyatrosu oynadı. Olan da sevinc gösterileri yapan Filistinlilere oldu.

İran'dan 'saldırılar sonuçlandı' açıklaması
İran'ın Birleşmiş Milletler Diplomatik Misyonu'ndan yapılan açıklamada, İsrail'e yönelik saldırının BM Anlaşması’nın 51. maddesindeki meşru müdafaa hakkına dayandığı vurgulandı. "Saldırılar sonuçlandı" vurgusu yapılan açıklamada, "İsrail rejimi bir hata daha yapacak olursa, İran’ın cevabı daha şiddetli olacak." denildi. Öte yandan açıklamada ABD'ye iki ülke arasındaki gerilimden uzak durması gerektiği mesajı verildi.

Terör devleti İsrail'in geçtiğimiz hafta İran'ın Şam'da yer alan konsolosluk binasını vurması sonrası, Tahran yönetiminden misilleme açıklamaları yapılmıştı.

İran gece saatlerinde İsrail'e yönelik insansız hava araçları (İHA) ve füze saldırısı başlattı.

Orta Doğu'daki yüksek tansiyon sonrası ABD ve İngiltere'ye ait uçaklar da İsrail'i savunmak için havalandı. İran'ın İHA'larından bazıları Irak ve Suriye'de düşürüldü.

İran: Saldırılar sonuçlandı
İran'ın Birleşmiş Milletler Diplomatik Misyonu'ndan yapılan açıklamada, İsrail'e yönelik saldırının BM Anlaşması’nın 51. maddesindeki meşru müdafaa hakkına dayandığı vurgulandı.

"Mesele sonuçlanmıştır diyebiliriz." vurgusu yapılan açıklamada, "İsrail rejimi bir hata daha yapacak olursa, İran’ın cevabı daha şiddetli olacak." denildi.

Tel Aviv sakinleri İran'ın saldırı tehdidinden etkilenmedi

İran'ın İsrail'e misilleme amaçlı düzinelerce insansız hava aracı ve füze fırlatmasına rağmen Tel Aviv sokaklarındaki barlar hâlâ meşguldü.

Bir üniversite öğrencisi geceyi "Tel Aviv'de sıradan bir gece" olarak nitelendirdi.

İran ordusu, İran'ın İsrail'e misilleme amaçlı düzinelerce insansız hava aracı ve füze fırlattığını söyledi
ABD'ye mesaj: Gerilimden uzak dur
Öte yandan açıklamada, "Bu, İran ile haydut İsrail rejimi arasında bir çatışmadır, ABD bundan uzak durmalı." ifadeleriyle ABD'ye iki ülke arasındaki gerilimden uzak durması gerektiği mesajı verildi.

Güncellenme Tarihi : 14.4.2024 02:30

İLGİLİ HABERLER