Gündem
  • 30.4.2024 11:56

Tokat'ta erkek öğrencilere teek giydiren okul idaresine soruşturma

Tokat'ta erkek öğrencilere etek giydiren öğretmenlere ve okul yönetimine soruşturma
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda erkek öğrencilere etek giydirip oynatan okul yönetimine ve öğretmenlere idari soruşturma başlatıldı.

Geçtiğimiz hafta, yurtta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında kutlamalar gerçekleştirildi.

Kutlamaların düzenlendiği Tokat'tan gelen görüntüler ise tepki topladı.

Sosyal Medyada Tepkiler ve Soruşturma:
Öğrencilerin performansı, sosyal medyada hızla yayıldı ve çeşitli tepkilere neden oldu. Bu görüntülerin viral olmasının ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü, olayla ilgili olarak okul idaresi ve etkinliği organize eden öğretmenler hakkında idari soruşturma başlattı.

Eğitim Camiasından Gelen Yorumlar:
Eğitim alanında uzmanlar ve yerel yöneticiler, bu tür gösterilerin öğrenciler üzerindeki psikolojik etkileri ve toplumsal cinsiyet rollerine olan yansımaları üzerine değerlendirmelerde bulundu. Tüm gözler, soruşturmanın sonuçlarını ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bu konuda atacağı adımları bekliyor.

Erkek öğrencilere etek giydirilip oynattılar

Reşadiye ilçesi Bereketli beldesindeki Bereketli İlkokulu'nda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda düzenlenen kutlama programında, ‘Hababam Sınıfı Sınıfta kaldı' filmindeki sahneyi canlandırmak için 4 erkek öğrenci etek giyip, peçe takarak oynadı.

Öğretmenlere idari soruşturma

İlkokulda düzenlenen programda bir filmdeki sahneyi canlandırmak için 4 erkek öğrencinin etek giyip peçe takarak oynamasıyla ilgili, okul yönetimi ve programı düzenleyen öğretmenler hakkında İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından idari soruşturma başlatıldı.

 

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)

Güncellenme Tarihi : 30.4.2024 12:18

İLGİLİ HABERLER