Gündem
  • 8.10.2008 00:00

TOPTAN: 'TERÖR ÖRGÜTÜ DOSTLARIMIZDAN DESTEK ALIYOR!..'

TBMM Başkanı Köksal Toptan, ''Bizim başımıza musallat olan terör örgütü dış destek almaktadır. Bu desteğin bir kısmı maalesef bizim dostlarımız sayılan ülkelerden gelmektedir. Kimileri terör örgütünü görmezlikten, kimileri de sempatik bakmaktan yanadırlar. Terörle mücadelenin bize faturası olabilir, ama biz, bugün bizim olan toprakların sınırlarını çizmek için çok ağır bedeller ödedik, böylesine ağır bir bedeli bize ödeyebilecek dünyada başka bir millet de yoktur'' dedi.
Köksal Toptan, Bilecik Üniversitesinin Gülümbe Yerleşkesi'ndeki spor salonunda düzenlenen yeni akademik yılı açılış töreninde yaptığı konuşmada, ''Kuzey Irak'ta sağlanamayan veya sağlanılmak istenmeyen güvenlik ortamı, terör örgütüne kendi açısından çok olumlu bir ortam sağlamaktadır. Kimileri terör örgütünü görmezlikten, kimileri de buna sempatik bakmaktan yanadırlar. Terörle mücadelenin bize faturası olabilir, ama biz, bugün bizim olan toprakların sınırlarını çizmek için çok ağır bedeller ödedik. Böylesine ağır bir bedeli bize ödeyebilecek dünyada başka bir millet de yoktur. Bunun herkes tarafından bilinmesini istiyoruz'' diye konuştu.
Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Köksal Toptan, Türkiye'nin, terörle mücadeleye kararlılıkla devam edeceğinden kimsenin şüphe duymaması gerektiğini anlatarak, ''Herkes şunu bilsin ki Türkiye terörle mücadele ederken kalkınmasından da vazgeçmeyecektir. İkisini beraber yürütecektir'' diye konuştu.
Köksal Toptan, yarın Mecliste Türk Silahlı Kuvvetlerinin yurt dışına asker sevkiyle ilgili Hükümet tezkeresinin müzakeresinin yapılacağını anımsatarak, şunları söyledi:
''Öyle ümit ediyorum ki TBMM, üzerine düşeni mutlaka layıkıyla yerine getirecektir. Çünkü, bizim, Hükümete, Türk Silahlı Kuvvetlerine, terörle mücadele eden devletin tüm birimlerine güvenimiz tamdır. TBMM üyeliğine seçilip tarih ve millet önünde vatanın bölünmez bütünlüğüne, Cumhuriyetin temel niteliklerine bağlı kalma yemini ettikten sonra, lafı oraya buraya getirenlerle yarın yüz yüze geleceğiz, onları da göreceğiz.''

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:39

İLGİLİ HABERLER