Spor
  • 6.6.2014 13:02

Trabzonspor'da iç dengeler bozuluyor

Trabzonspor'un kadrosuna kattığı yeni transferlerin alacağı yıllık ücretler takım içinde bazı dengeleri bozacağa benziyor. Bordo-mavili yönetimin iç huzursuzluğu önleme adına alacağı ekonomik tedbirlerin ise Karadeniz ekibini sıkıntıya sokacağı belirtiliyor.
 

 'Öze dönüş' diye 1461 Trabzon'dan kadrosuna kattığı Fatih Öztürk, Caner Osmanpaşa, Abdulkadir Özdemir, Kadir Keleş, Mustafa Akbaş, Gökhan Alsan'ın yanı sıra Zeki Yavru ve Mustafa Yumlu gibi oyunculara 100 bin TL ile 500 bin TL arasında ücret ödeyen Karadeniz ekibi Elazığspor'dan renklerine kattığı Serdar Gürler'e yıllık garanti ücret olarak 1 milyon 710 bin TL ve 11 bin TL maç başı, Deniz Yılmaz'a ise 1 milyon 995 bin TL ve 15 bin TL maç başı ücret ödeyecek olması diğer oyuncuların keyfini kaçırdı.
Gelecek sezon şampiyonluğa oynayacak bir kadro kuracağını her fırsatta dile getiren başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, 'öze dönüş' projesi kapsamında 1461 Trabzon'dan takıma katılan oyuncularla yeni transferler arasında ücret farkını nasıl gidereceği merakla beklenirken, önümüzdeki günlerde gerçekleşmesi muhtemel iyileştirmelerle iç huzursuzluğun girdirilmesi bekleniyor. Trabzonspor'da 'öze dönüş' olarak adlandırdığı yerli oyuncuların bordo-mavili takımın ligi 4. sırada bitirmesinde büyük katıkları olmuştu.
Bu sezon ligde ve Avrupa'da oynadığı maçlarda takıma önemli katkılar sağlayan Yusuf Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Trabzonspor ile 4 yıllık sözleşme imzalamıştı. Önümüzdeki yıllarda bordo-mavili takıma önemli katkılar sağlaması planlanan oyuncuya yıllık 1 milyon TL ve 15 bin TL maç başı ücret ödenecek, gelecek yıllarda ise bu rakam artacak.
Karadeniz ekibinde, camianın büyük bir önem verdiği 'öze dönüş' projesi kapsamında öz evlatlarına diğer oyunculara göre yüksek rakamlar vermesi, gelecek sezon nasıl verim alınacağı noktasında tartışmalara neden oldu.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:26

İLGİLİ HABERLER