TRABZONSPOR'DAN ANLAMLI MESAJ
Her iki tarafta maça çıkarken şehitlerimize anlamlı mesajlar verdi.
Spor Toto Süper Lig'de Bursaspor'un Trabzonspor ile oynadığı maça yeşil-beyazlı taraftarlar beklenen ilgiyi göstermedi.
27 bin seyirci kapasiteli Bursa Atatürk Stadı'nın 3'te 1'lik kısmının boş kaldığı dikkatlerden kaçmadı. Bursasporlu taraftarlar, maç öncesi terör saldırılarını protesto eden tezahüratlar yaptı. Trabzonspor taraftarlarının da zaman zaman bu tezahüratlara eşlik ettiği görüldü.
Maç öncesi stat hoparlörlerinden çalınan ''10. Yıl Marşı''na tüm tribünlerin eşlik ettiği gözlendi. Taraftarların, marş sırasında Bursa Büyükşehir Belediyesinin stat girişinde dağıttığı Türk bayraklarını da sallayarak eşlik etmesi, tribünlerde güzel bir görüntü oluşturdu.
Yaklaşık bin kadar Trabzonspor taraftarı da takımlarını statta kendilerine ayrılan bölünde destekledi.
-Kadın ve çocuk taraftarlar tribünde-
Türkiye Futbol Federasyonunun uygulaması gereği, Bursaspor-Trabzonspor maçını çocuk ve kadın taraftarlar ücretsiz izledi.
Bursa Atatürk Stadı'nda Kadın ve çocuk taraftarlar, kendilerine ayrılan bölümde Bursaspor'u destekledi. 750 civarında kadın ve çocuk taraftarın tezahüratları diğer tribünlerce de alkışlandı.
-Trabzonspor'dan anlamlı mesaj-
Trabzonsporlu futbolcular, maç öncesi taşıdıkları tişörtle terör saldırısına anlamlı gönderme yaptı.
Bordo-mavili futbolcular, karşılaşma öncesi üzerinde ''Şehitler ölmez vatan bölünmez'' yazılı tişörtle ısındı. Bu davranış Bursasporlu taraftarlarca da alkışlandı.
-Yazıcı'dan Güneş'e yakın ilgi-
Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı, maç öncesi sahaya inerek Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş ile saha kenarında bir süre görüştü.
Yazıcı, Güneş'e başarılar diledi.
-Ozan İpek'e sürpriz doğum günü kutlaması-
Bursaspor taraftarları, doğum günü olan başarılı futbolcuları Ozan İpek'i de unutmadı.
Taraftarlar, maç öncesi yanlarında getirdikleri küçük bir pastaya mum dikerek, Ozan İpek'e üfletti. Ozan İpek, ikram edilen pastanın tadına da baktı.
-Sahaya aynı pankartla çıktılar-
İki takım futbolcuları ve hakem üçlüsü sahaya birlikte taşıdıkları ''Şehitlerimizi saygıyla anıyoruz'' yazılı pankartla çıktı. Maraton tribününde, son terör saldırısında şehit düşen asker ve polislerin fotoğraflarının yer aldığı, üzerinde ''başımız sağ olsun'' yazılı pankart açılırken, kapalı kale arkasında da bir grup taraftarın, şehit düşen asker ve polislerin isimlerinin ve memleketlerinin yazılı olduğu kartonları taşıdığı dikkatlerden kaçmadı.
Maç, TFF'nin aldığı karar gereği şehit polis ve askerler anısına 3 dakika geç başladı.
BURSA (A.A) -