Spor
  • 1.9.2022 09:38

Trabzonspor'dan Fenerbahçe'ye yılın çalımı

Son olarak Andreas Cornelius'un Trabzonspor'dan ayrılmasıyla birlikte Süper Lig'de golcü borsası alevlendi. Forvet arayışlarını sürdüren Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor'dan bir gecede birbirinden radikal hamleler geldi. Avrupa'da transfer tahtasının kapanmasına saatler kala günlerdir gündemi meşgul eden transferlerde rota değişti ve her şey tersine döndü.

 Avrupa'da Transfer döneminin kapanmasına saatler kala Süper Lig devlerinin forvet arayışları sürüyor. Fenerbahçe'nin bir süredir ısrarla kadrosuna katmak istediği Maxi Gomez ve Galatasaray'ın uzun süredir masada olduğu Mauro Icardi transferlerinde gece yarısı son dakika gelişmeleri yaşandı.

Galatasaray'ın uzun zamandır kadrosuna katmak için görüşmelerini sürdürdüğü Mauro Icardi için Fenerbahçe'nin devreye girdiği ileri sürüldü. Galatasaray'ın bir süredir transfer listesinde yer alan Mauro Icardi için artık seçim zamanı.

TERCİHİNİ BELLİ ETMİŞTİ

Sarı-kırmızılılar, yıldız futbolcunun maaşının bir kısmını ödeyerek transferi noktalamak için PSG ile görüşmelerini sürdürüyordu. Öte yandan Mauro Icardi'nin, eşi ve menajeri olan Wanda Nara'nın Galatasaray ile gerçekleştirdiği görüşmelerin olumlu geçmesinin ardından sarı kırmızılı takımda oynamaya sıcak baktığını ilettiği belirtilmişti.

Sarı kırmızlı ekip, Arjantinli futbolcunun aynı zamanda menajeri olan eşi Wanda Nara ile İstanbul'da iki kez görüşmüş ve bu görüşmelerin ardından ilk teklif revize edilmişti. Galatasaray yönetimi, ilk olarak bedelsiz kiralama ve 8.2 milyon Euro'luk maaşının 2.5 milyon Euro'sunu karşılama teklifinde bulunmuştu. Ancak son teklifte bedelsiz kiralama maddesi değişmezken maaş ödemesi 3 milyon Euro'ya yükseltilmişti.

GALATASARAY'A İMZASI AN MESELESİ

Fransız gazetesi L'Equipe, Fenerbahçe iddiasıyla birlikte uzun süredir görüşme halinde olan Galatasaray - Mauro Icardi cephelerinde olumlu gelişmeler yaşandığını da öne sürdü. Habere göre; Icardi'nin Galatasaray'a gelmeyi kabul ettiği ifade edilirken tarafların prensip anlaşmasına vardıkları aktarıldı.

Transferde iki kulübün son sözleşme detaylarını görüştüğü belirtilirken Arjantinli yıldızın maaş ödemesinin nasıl bölüştürüleceği konusunda müzakerelerin sürdüğü belirtildi. Galatasaray'ın Icardi'nin aldığı yıllık 8 milyon euronun yüzde 40'ını ödemek istediğini PSG'ye ilettiği kaydedilirken bu teklif üzerinden pazarlıkların sürdüğü bilgisi daha önce ortaya çıkmıştı.

TRABZONSPOR DA ICARDI'NIN ŞARTLARINI SORDU

Andreas Cornelius ile yollarını ayıran Trabzonspor, Mauro Icardi'yi gündemine aldı. Fransızların dünyaca ünlü Spor gazetesi L'Équipe, Galatasaray'ın yakın temasta olduğu Arjantinli golcü için Trabzonspor'un da nabız yokladığını yazdı.

Habere göre; bordo mavili ekip, 29 yaşındaki futbolcunun durumunu sormak için PSG ile temas kurdu. Mauro Icardi transferi için başkent temsilcisinin şartlarını soran Trabzonspor, deneyimli oyuncudan kötü haber aldı. Arjantinli futbolcunun, Trabzonspor'a sıcak bakmadığı belirtildi.

KRİTİK GÜN BUGÜN

Eğer Avrupa’da transfer tahtasının kapanacağı yarın İtalya ya da İngiltere’den PSG’nin onaylayacağı teklif almazsa Wanda Nara’nın da onayıyla Icardi'nin Türkiye macerasına başlayacağı yönünde haberler çıkmıştı.

MAXI GOMEZ İÇİN TRABZONSPOR DEVREDE

Andreas Cornelius'un ayrılığı sonrası forvet arayışlarına başlayan Trabzonspor, sürpriz bir hamle yaptı ve rotasını Fenerbahçe'nin gündemini uzun süre meşgul eden Maxi Gomez çevirdi. Teknik direktör Abdullah Avcı'nın onayını alan bordo-mavili yönetim, 26 yaşındaki Uruguaylı golcü için hemen girişimlere başladı. Kulübü ve oyuncuyla yapılan görüşmeler beklendiğinden daha olumlu ilerlerken Fırtına, Gomez transferinde kısa sürede mutlu sona ulaştı.

SATIŞTAN PAY VERECEK

Sabah'ın haberine göre; Trabzonspor'un, tecrübeli futbolcu için İspanyol kulübü Valencia'ya, 4 milyon Euro bonservis bedeli ve bir sonaki satıştan pay ödeyeceği belirtildi. Mukavelede bonusların da olduğu vurgulandı. Maxi Gomez'le de 3 yıllık anlaşma yapıldı. Yıldız oyuncu özel uçakla bugün Trabzon'a gelecek ve sağlık kontrollerinin ardından resmi sözleşmeye imza atacak. 4 sezondur Valencia forması giyen Maxi Gomez, çıktığı 109 maçta 22 gol, 12 asistlik performans sergiledi.

Güncellenme Tarihi : 1.9.2022 09:41

İLGİLİ HABERLER