
TRABZONSPOR'UN ŞAMPİYONLAR LİGİ MAÇINDA 'DİPLOMATİK KRİZ' YAŞANACAK MI?
Şampiyonlar Ligi'ne 2. ön eleme turundan itibaren katılacak olan Trabzonspor'un rakibi ya Güney Kıbrıs'tan Anorthosis Famagusta takımı ya da Belarus'tan (Beyaz Rusya) Dinamo Minsk takımı olacak. İlk maçta Dinamo Minsk ile deplasmanda 1-1 berabere kalan Güney Kıbrıs Rum Kesimi şampiyonu Anorthosis Famagusta, rakibini elerse Bordo-Mavili takımla eşleşecek. Bu durumda Kıbrıs Rum Kesimi ekibi ile Trabzonspor arasında oynanacak maç diplomatik bir çıkmaza girecek. Çünkü aynı durum yıllar önce Beşiktaş'ın başına gelmişti. Türk futbol tarihinde bir Rum takımı ile bir Türk takımı ilk kez 1986-87 sezonunda eşleşmişti. Şampiyon Kulüpler Kupası'nda Rum ekibi Apoel, Beşiktaş ile eşleşmiş, ancak Rum takımı ilk maçta Türkiye'ye gelmeyince hükmen yenik sayılmıştı.
Trabzonspor'un muhtemel rakibi olarak görünmesiyle ilgili olarak Bordo-Mavili yöneticiler, “Gideriz oynarız” açıklamasını yaptı. Bordo-Mavililer 2. ön elemede Anorthosis'le karşılaşması halinde Larnaka'ya gitmeye hazırlar. Trabzonspor, Anorthosis Famagusta-Dinamo Minsk rövanş maçından tur atlayan takımla ilk maçı 26-27 Temmuz'da deplasmanda, rövanş maçını ise 2-3 Ağustos'ta Trabzon'da yapacak.
Bu arada Bordo-Mavili ekip, Teknik Direktör Şenol Güneş yönetiminde Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde yaklaşık 1.5 saat süren bir idman yaptı. İdmanda futbolcular, düz koşu, istasyon ve dar alanda pas çalışması gerçekleştirdi. İdmana, izinli ve sakatlığı olan Fatih, Yattara, Celalettin, Mehmet Yılmaz, Hasan Sönmez, Emrah Eren ve Szymkowiak katılmadı.
:Fahri Öztoprak - Zaman
Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 12:37