Dünya
  • 23.2.2012 00:50

Tren kazasından feci görüntüler!..

Korkunç kazada vagonlar biribirin içerisine girerken ilk belirlemelere göre 49 kişi feci şekilde can verdi.
Arjantin polisi başkent Buenos Aires'te bir tren istasyonunda meydana gelen kazada 49 kişinin öldüğü, altı yüzden fazla kişinin de yaralandığı bildiriliyor.

Kentin batısındaki Once istasyonuna varan trenin süratini ayarlayamayarak rayların sonundaki bariyerlere çarptığı bildiriliyor.

Ulaştırma Bakanı JP Schiavi kazanın fren tertibatında yaşanan bir sorunun sonucu olabileceğini söylüyor.

Yaralanan makinist ile bazı yolcular, sedyelerle hastanelere taşındı.

Ülkenin en kalabalık istasyonunda meydana gelen kazada en çok ilk vagonun etkilendiği bildiriliyor.

Ulaştırma bakanlığı hala çok sayıda kişinin trende mahsur durumda olduğunu açıkladı.

Bakan Schiavi, yolcu treninin bariyerlere saatte 20 km hızla çarptığını; bu nedenle motor ve vagonların ezildiğini söyledi.

Vagonlardan birinin, bir diğerinin altı metre içine girdiği belirtiliyor.

40 yılın en büyük kazası

Kazadan ufak sıyrıklarla kurtulanlar TeleNoticias televizyonuna cam ve metal parçacıklarının pek çok kişinin yaralanmasına yol açtığını söyledi.

Yolcular vagonların tabanının duvarlardan ayrıldığını, pencerelerin patladığını anlattı.

Kazanın neden meydana geldiği henüz bilinmiyor.

Sendika temsilcisi Ruben Sobrero, trenin dün bakımdan çıktığını ve frenlerinde sorun olmadığını söyledi; hastaneye kaldırılan makinistle henüz konuşamadıklarını kaydetti.

Kazanın meydana geldiği saatte trenlerin işe gidenlerle dolu olduğu, ilk vagonda çok sayıda bisikletli yolcu bulunduğu bildiriliyor.

Kaza, ülkede 1970 yılından bu yana yaşanan tren kazalarının en büyüğü oldu.

2011 Eylül ayında, yine Buenos Aires'te bir yolcu treninin bir otobüsle çarpıştığı kazada 11 kişi ölmüştü.
bbc türkçe

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 19:58

İLGİLİ HABERLER