Medya
  • 9.5.2023 23:00

TRT ve Diyanet'ten Türkiye'de bir ilk!

TRT Diyanet Çocuk, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu (TRT) iş birliğinde yayın hayatına başladı.

'KALPLERE YOLCULUK'

Milli ve manevi değerleri en doğru şekilde çocuklara aktarmayı amaçlayan yeni çocuk kanalı TRT Çocuk Diyanet, 'Kalplere yolculuk' sloganıyla 19:45'te izleyicilerle buluştu.

ERBAŞ'TAN AÇIKLAMA: TRT DİYANET ÇOCUK KANALININ SEVİNÇ VE HEYECANINI YAŞIYORUZ

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, TRT Diyanet Çocuk kanalının açılışı nedeniyle düzenlenen programda konuştu.

Erbaş açıklamasında, ''Bir toplumda çocuklara verilen değer, o toplumun medeniyet ufkunun en temel göstergesidir. Bugün iletişim ve etkileşim araçlarının hayatı bütün yönleriyle kuşşatığı bir dönemden geçiyoruz. Bu süreçte özellikle din ve değerler eğitim noktasında gündelik hayatın vazgeçilmez bir parçası haline gelen kitle iletişim araçlarından istifade etmek zorunlu hale gelmiştir. Bu alan çocukların bedenen, ruhen, zihnen ve sağlıklı bir şekilde yetiştirilebilmeleri güzel ahlakla terbiye edilmeleri hususunda gözardı edemeyeceğimiz bir alandır. TRT Diyanet Çocuk Kanalı’nın yayın hayatına başlamasının sevinç ve heyecanını yaşıyoruz. TRT Diyanet Çocuk Kanalımız, çocuklarımızın duygu ve düşünce dünyalarına ışık saçan yeni bir penceredir" ifadelerini kullandı.

Güncellenme Tarihi : 9.5.2023 23:01

İLGİLİ HABERLER