Medya
  • 24.11.2021 23:59

TRT'ye sabotaj gibi darbe! Fiber kabloları kestiler

Ankara Büyükşehir Belediyesinin TRT önünde yürüttüğü çalışmalar sırasında fiber optik kablolar koptu. Sorun nedeniyle TRT yayınlarında sıkıntı yaşandı.

Ankara Belediyesi TRT'nin fiber kablolarını kesti!

CHP'li Ankara Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin, dikkatsiz ve sorumsuz çalışması sonucu, TRT'nin iletişimini sağlayan fiber kablo sistemi hasar gördü. Kablolara verilen zararla TRT'de yayın kesintileri yaşandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, TRT Genel Müdürlüğü önünde yapımına başladığı köprülü kavşak çalışması sırasında TRT'nin iletişim kablolarını kopardı.

Kabloların koparılması TRT'nin yayınlarında aksaklıklar yaşanmasına neden oldu.

TRT Genel Müdürlüğü duruma anında müdahale ederken, Türk Telekom yetkilileri ile irtibat kuruldu.  Bölgede anında çalışma başlatıldı ve arıza giderildi.

'Belediye ekiplerinin dikkatsizliği sonucu yayınlarımızda kesintiler yaşanmaktadır'

Duruma ilişkin TRT'den şu açıklama yapıldı;

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin TRT Genel Müdürlüğü önünde bir süredir yürüttüğü yol yapım çalışmaları sırasında kurumumuzun iletişimini sağlayan fiber kablo sistemi büyük zarar görmüştür.

Çalışmaları yürüten ekiplerin dikkatsizliği sonucu yaşanan bu durum nedeniyle TV, radyo ve internet tabanlı yayınlarımızda kesintiler yaşanmaktadır.

TRT yayınlarında kesintilere neden olan sorunun çözümü için Türk Telekom Kurumu yeni bir hat döşeme çalışmasına hızlıca başlamıştır.

Bizim dışımızda gelişen yayın kesintileri nedeniyle izleyici dinleyici ve takipçilerimizden özür dileriz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur

Güncellenme Tarihi : 25.11.2021 03:10

İLGİLİ HABERLER