Medya
  • 14.7.2021 23:02

TRT'ye yapılan F tipi atama AK Partilileri de çileden çıkardı

Türkiye bugün TRT Yönetim Kurulu'na yapılan atamayı konuşuyor.. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un yanında memur olarak çalışan iki kişi TRT yönetim kurulu üyesi oldu. Perinçek tarafından Amerika ve İsrail'e çalıştığı iddia edilen SETA'nın iki ismi de TRT yönetimine girdi. Fahrettin Altun aynı zamanda SETA'nın başkan yardımcısı durumunda.
Bu 4 atamadan dolayı Fahrettin Altun'un adının baş harfinden dolayı F tipi atamada esas tepki Hilal Kaplan'a oldu,
FETÖ'yü ve Fetullah Gülen'in öven onlarca tweeti bulunan Hilal kaplan aynı zamanda bir Türk devleti düşmanı. Attığı twetlerinde PKK ve Kürtleri öven Hilal Kaplan bununla da kalmadı Ermenilere soykırım yapıldığını iddia ederek devletin katil olduğunu söyledi.
Hilal Kaplan'ın atanması sadece muhalefi değil AK Partilileri de çileden çıkarttı.

Resim

TRT’de yönetim değişikliğine gidildi.Yönetim Kurulu üyelerinden Mustafa Akış, Osman Urgun ve Erkan Durdu, Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle görevlerinden alındı. Yeni Yönetim Kurulu’na Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin‘in oğlu Doç. Dr. Oğuzhan Bilgin ile Sabah yazarı Hilal Kaplan da girdi.

Resim

Genel Müdürlük ise ‘icra organı’ olarak faaliyet yürütecek. Yapılan değişiklikle TRT Yönetim Kurulu üye sayısı 7'den 9'a çıkarıldı. Yeni Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:

Resim

Prof. Dr. Ahmet Albayrak (YK Başkanı) Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi

Prof. Dr. Mehmet Zahid Sobacı (Genel Müdür-YK Üyesi) Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı

Doç. Dr. Oğuz Göksu (YK Üyesi) Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Özel Kalem Müdürlüğü personeli

Atakan Yılmaz (YK Üyesi)

Mücahid Eker (YK Üyesi) Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Medya Koordinatörü

Doç. Dr. Oğuzhan Bilgin (YK Üyesi) Siyaset bilimci-sosyolog, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in oğlu

Hilal Kaplan Öğüt (YK Üyesi) Sabah ve Daily Sabah yazarı

Meryem İlayda Atlas Çetin (YK Üyesi) Daily Sabah Yayın Koordinatörü, SETA araştırmacısı

Doç. Dr. Veysel Kurt (YK Üyesi) İstanbul Medeniyet Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi, SETA araştırmacısı

Başkanlık sisteminin anlatıldığı ‘Yeni Anayasa Cumhurbaşkanlığı Sistemi Yeni Türkiye’ isimli kitabın da yazarı olan AK Partili Hacer Haniç’ten Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Hilal Kaplan tepkisi geldi.

Hacer Haniç, Milletvekili Aday Adayı » İstanbul Takipte İstanbul Yerel Haber

Başkanlık sisteminin anlatıldığı "Yeni Anayasa Cumhurbaşkanlığı Sistemi Yeni Türkiye" isimli kitabın da yazarı olan Haniç, Kaplan'ın atanmasını "iletişim intiharı" olarak niteleyip Erdoğan'a seslendi ve "Cumhurbaşkanımız Hilal Kaplan'a kıymet veriyorsa, önemsiyorsa nüfusuna alsın, evlat edinsin..” dedi.

Haniç, 2018 yılında AK Parti'den milletvekili aday adayı da olmuştu.

İşte Haniç'in paylaşımları:

“Hilal Kaplan. Tepki çekileceğini bile bile TRT yönetim kuruluna atanıyor. Yanlış anlamayın tepki derken sol cenah gelmesin aklınıza, iktidarı belirleyen kesimden bahsediyorum. Ardı ardına yaşanan iletişim intiharları... zarara rızalı gitmektir bu...

Hilal Kaplan'ın TRT yönetim kuruluna atanmasını Kemal Kılıçdaroğlu mu talep etti? Hilal Kaplan korona olduğunda onu ilk arayan ve geçmiş olsun dileklerini ileten Kılıçtaroğlu'ndan bahsediyorum. Hilal Kaplan TRT yönetim kuruluna atandı ise muhalefet sevinsin...

Koskoca 'Türkiye Cumhuriyeti'nde devlet kurumlarına atayacak işinin ehli, yıpranmamış isimler bulunamıyor mu ki tepki çeken isimler dönme dolap gibi milletin gözüne sokuluyor. Devlet kurumları birilerini aklamanın, istihdam etmenin yeri değildir. Şikayet edip 'sol'u sollamak...

Cumhurbaşkanımız @RTErdogan Hilal Kaplan'a kıymet veriyorsa, önemsiyorsa nüfusuna alsın, evlat edinsin... Bu ve benzeri durumlara yapılacak açıklama bu kadar basit. Tarafgirliğin dibine batıp muhalefete durum üstünlüğü kazandırmış birini TRT kurumuna atamanın mantığı nedir?”


 

 

Güncellenme Tarihi : 15.7.2021 22:32

İLGİLİ HABERLER