Dünya
  • 3.3.2024 22:00

İsrail yandaşlığı Biden’i çökertti.. Trump’un çok gerisine düştü

İsrail yandaşlığı Biden’i çökertti.. Trump’un çok gerisine düştü

Anket, Biden'ın onaylamama oranının %47'ye ulaştığını gösteriyor

Bloomberg'in geçen hafta yaptığı anket, Biden'ın pek çok önemli eyalette Trump'ın arkasında olduğunu ortaya koydu.

Cumartesi günü açıklanan bir ankete göre, seçmenlerin Joe Biden'ın iş performansını onaylamaması %47'ye ulaştı. 
Bu hoşnutsuzluk oranı onun yönetimi boyunca herhangi bir noktada en büyük olumsuz oylama yüzdesi. 

The New York Times tarafından yaptırılan Siena College anketine göre Biden şu anda ülke çapındaki kayıtlı seçmenler arasında muhtemelen Cumhuriyetçi aday Donald Trump'ın %43 ila %48'inin gerisinde kalıyor.
Siyasi otoriteler Cumhuriyetçi Parti’nin adayının henüz kesinleşmediği ortamda Trump’ın 5 puan fark atmasının Biden için bitiş manasına geldiğini söylediler.
Bunda en etkili olan şeyin Biden’in bütün insan hakları ihlalleri ve katliamlara varan soykırıma rağmen İsrail’e silah verip şartsız desteklemesi olduğu belirtildi.
Her dört seçmenden yalnızca biri (%24) ülkenin doğru yöne gittiğine inanıyor (ulusal seçimler öncesinde bu kritik bir konu).
Halkın yüzde 76’sı izlenen ulusal politikalarının kendilerine fayda sağlamadığını söyledi.
Ülkenin yanlış yöne gittiğine inanan bu yüzde 76’lık kitlenin yüzde 63'ü Trump'a oy vereceğini söyledi.

 

Geçen hafta  Bloomberg'in  yaptığı bir anket, Biden'ın; Arizona (%6), Georgia (%6), Pennsylvania (%6), Michigan (%2), Kuzey Carolina (%9), Nevada (%9) Wisconsin (%4) gibi çok sayıda önemli eyalette Trump'ın arkasında olduğunu ortaya çıkarmıştı.
Ankete katılanların çoğunluğu Biden'ın yaşıyla ilgili endişelerini dile getirdi ve önemli bir kısmı Trump'ın tehlikeli olduğunu hissetti, bu da "çifte nefret edenlerin" sayısının arttığını ima etti; Her iki adayı da desteklemeyenlerin durumu önemli.

 

Cumartesi günkü ankette Biden'ın onay oranı %38 olurken, Trump'ın olumlu oranı %44 oldu.
Ankete katılanların yüzde 19'u her iki erkeği de onaylamadı, ancak Biden (%38) ve Trump (%45) arasında %7'lik bir farkla Biden daha az sevilmiyor. 
The Times'a göre aradaki fark önemli: "Çifte nefret edenler" tarafından en az küçümsenen aday, önceki iki başkanlık seçimini kazandı.
RealClearPolitics tarafından yapılan bir düzine anketin derlenmesinden elde edilen sonuçlar, Çarşamba günü eski ABD Başkanı Donald Trump'ın onay notunun 2022'den bu yana en yüksek seviyesine fırladığını ortaya çıkardı . 
Sonuçlara göre, Aralık 2022'de ölçülen yalnızca %35,9'a kıyasla potansiyel seçmenlerin %42,1'i Trump hakkında olumlu görüşe sahip. 
Bu, Trump'a 22 Nisan 2022'den bu yana verilen en yüksek notu işaret ediyor. O zamanlar potansiyel seçmenlerin yalnızca %45,8'i ona olumlu bakıyordu.

 

Biden Siyahi, kadın ve Latin seçmenlerini kaybediyor
New York Times anketi, Biden kampanyası için Demokrat partinin kadın, siyah ve Latin seçmenlerden oluşan koalisyonunun dağıldığına dair işaretler de dahil olmak üzere birçok tehlike işareti gösteriyor.
Araştırmaya göre Biden, Trump'ın biraz ilerisinde (işçi sınıfından, üniversite eğitimi olmayan siyahi seçmenler arasında %41 ila %47). Dört yıl önce Biden 50 puanla öndeydi.
Son zamanlarda Trump, yasal sorunlarının kendisine Siyah oy veren topluluk içinde destek kazandığını öne sürdü.
Güney Carolina'daki Siyah Muhafazakar Federasyonu galasında konuşan Trump, kendisinin "hiçbir şeyle" suçlanmadığını ve Siyahların onu sevmesinin nedeninin "çok kötü incinmeleri ve ayrımcılığa uğramaları ve beni gerçekten ayrımcılığa uğruyormuşum gibi görmeleri" olduğunu vurguladı.

Demokratlar İsrael’e yardım sağlamayan bir başkan görmek istiyor
Yeni bir Reuters/Ipsos anketi, Demokratların çoğunun, Kasım seçimleri öncesinde mevcut ABD Başkanı Joe Biden'ın aksine, "İsrail"e askeri yardım sağlamayan bir başkan adayını tercih ettiğini gösteriyor.
Anket, kendilerini Demokrat olarak tanımlayan katılımcıların yüzde 56'sının, "İsrail'e askeri yardım sağlamayan birine oy vereceğini" söylediğini, buna karşılık vereceğini söyleyenlerin yüzde 40'ının olduğunu gösterdi.
Bu, Biden'ın Gazze'deki "İsrail" soykırımını desteklediği için kendi partisinde tepkiyle karşı karşıya kaldığı bir dönemde geldi.
Varsayımsal bir anket onun Cumhuriyetçi rakibi ve eski Başkan Donald Trump ile %36 oranında eşit olduğunu gösteriyor.

Gazze'deki savaşı takip eden ilk haftalarda Biden, başlangıçta "İsrail'in" eylemlerine güçlü destek verdiğini ifade etti. Ancak soykırımın boyutu ilerledikçe ve içeride Biden'ın "İsrail"e yönelik tutumuna yönelik eleştiriler yoğunlaştıkça, Biden "İsrail"in eylemlerini daha da eleştirmeye başladı.

Güncellenme Tarihi : 3.3.2024 21:22

İLGİLİ HABERLER