Gündem
  • 14.4.2024 11:55

Trump ezber bozdu.. Ukrayna Rusya'nın bir parçası

Eski danışman: Trump 'Ukrayna'nın Rusya'nın bir parçası olduğunu açıkça belirtti'

Trump'ın eski danışmanı Fiona Hill, Trump'ın Ukrayna'nın bağımsız bir devlet olduğu fikrini gerçekten "anlayamadığını" ortaya koyuyor.Trump'ın eski danışmanı Fiona Hill, eski ABD Başkanı Donald Trump'ın "Ukrayna'nın bağımsız bir devlet olduğu fikrini" anlayamadığını ve "Rusya'nın bir parçası olması gerektiğine" inandığını söyledi.

Hill , New York Times yazarı David Sanger'e, The Guardian'ın 12 Nisan'da ön gösterimini yaptığı kitapta şunları söyledi: "Trump, Ukrayna'nın ve kesinlikle Kırım'ın Rusya'nın bir parçası olması gerektiğini düşündüğünü çok açık bir şekilde ortaya koydu."

"Ukrayna'nın bağımsız bir devlet olduğu fikrini gerçekten kavrayamadı" diye ekledi.

RT'ye göre The Guardian'ın alıntısı, Trump'ın Rusya'nın yüzyıllardır Kırım üzerindeki egemenliğinden ve Ukrayna'daki çıkarlarından mı bahsettiğini, yoksa Ukrayna'nın böyle olduğunu hiçbir zaman açıkça söylemediğini belirterek Sovyet sonrası Ukrayna'nın Rusya'nın bir parçası olduğunu mu kastettiğini tam olarak açıklığa kavuşturmuyor. bağımsız bir devlet değildir.

Önceki Trump açıklamaları 

Trump daha önce , bu yılki başkanlık seçimlerinde seçilmesi halinde Ukrayna'daki çatışmayı "24 saat içinde" sona erdirme sözü verdiğini söylemişti .

Eylül ayında Trump NBC News'e şöyle demişti: " [Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i] bir odaya alırdım. [Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir] Zelensky'yi bir odaya alırdım. Sonra onları bir araya getirirdim. Ve bir toplantı yapardım." Anlaşma işe yaradı", bu işi nasıl yürüteceğini açıklamadan sadece şunu söyledi: "Eğer sana tam olarak söylersem, tüm pazarlık kozlarımı kaybederim."

Gizli bir bakış

Sovyet Başbakanı Nikita Kruschev'in idari kararıyla Rusya yarımadasının Ukrayna Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti'ne devredilmesinden altmış yıl sonra, 2014 yılında Kırım ezici bir çoğunlukla Rusya Federasyonu'na katılma yönünde oy kullandı .

Eylül 2022'de Ukrayna'nın dört eski bölgesi, Donetsk ve Lugansk Halk Cumhuriyetleri, Kherson ve Zaporozhye de benzer referandumların ardından Rusya Federasyonu'nun bir parçası oldu. 

Trump, koşullar da dahil olmak üzere Ukrayna'ya yardıma evet dedi

Eski ABD Başkanı ve mevcut seçimlerin önde gelen adayı Donald Trump, 13 Nisan'da ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson ile düzenlediği basın toplantısında, Kongre'nin Ukrayna'ya daha fazla yardım yapılmasına onay vermesine karşı olmadığını, ancak koşulların geçerli olması gerektiğini ifade etti.

Johnson'ın oylamaya muhtemelen bir yardım tasarısı getirmesini onaylayıp onaylamadığı sorulduğunda şöyle dedi: "Bunu sadece bir hediye yerine kredi şeklinde yapmayı düşünüyoruz. Milyarlarca, milyarlarca dolarlık hediyeler dağıtmaya devam ediyoruz ve bir göz atacağız.”

Ayrıca Avrupalı ​​müttefiklere ABD'nin Ukrayna'ya yaptığı yardım seviyesini karşılamalarını tavsiye etti.

Bu, Cumhuriyetçilerin son birkaç aydır yeni yardım onaylarına karşı çıkmaya devam etmesi nedeniyle Johnson'ın 60 milyar dolarlık Ukrayna finansman tasarısının Meclis oylamasına sunulmasına izin vermeye hazır olduğu bildirildiği sırada geldi. Trump'ın müttefiki Temsilci Marjorie Taylor Greene o zamandan beri Johnson'ı devirmek için oylama yapmakla tehdit etti. 

Güncellenme Tarihi : 14.4.2024 12:01

İLGİLİ HABERLER